YIL-KİM Kimya Sanayi, büyük sanayi kuruluşlarıyla pazar payını artırdı…

IMG_0800

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesisinde sanayi tipi boya ve tiner üretimi yapan YIL-KİM Kimya Sanayi, müşteri portföyüne kattığı büyük sanayi kuruluşlarıyla birlikte Türkiye geneli pazar payını artırdı.

Sanayi boyaları ve tiner üretimiyle sektöründe hızla büyüyen YIL-KİM Kimya Sanayi Ltd. Şti., günlük 35 ton üretim kapasitesine sahip olan tesisinde aylık 120 tonla 130 ton arasında üretim gerçekleştiriyor. Sektöründe başarılı bir grafik çizen işletme, müşteri portföyüne dahil ettiği büyük sanayi kuruluşlarıyla birlikte, Türkiye geneli pazar payını artırmayı başardı.2001 yılından bu yana Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan üretim tesisinde kendi bünyesinde oluşturduğu YIL-KİM Boya, MY Boya, YIL-KİM PLUS ve DEWON tescilli markalarıyla sanayi tipi boyaları ve tiner üretimi gerçekleştiren ve Türkiye geneli imalat sektörleri başta olmak üzere sanayi gruplarının tamamına hitap eden firma, sektöründe hızla büyümesini sürdürüyor.

ENTEGRE BİR TESİS KONUMUNDA

IMG_0714

Sektörde uzun yıllara dayanan bir sanayi kuruluşu olduklarını ifade eden YIL-KİM Kimya Sanayi Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcısı Halil Yılmaz, Kobigündem Dergisi’ne yaptığı açıklamada, üretim tesisini zaman içerisinde entegre bir konuma getirdiklerini belirterek, “Üretim, stok ve sevkiyat alanımızın tamamı 10 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. Üretimimizin tamamını dünya standardı olan RAL kodlama sistemine göre çalışarak üretiyoruz. Ürün guruplarımız içerisinde ana hatlarıyla, endüstriyel sanayi boya grubu, epoxy ve 2k akrilik grubu, sentetik ve vernik grubu olmak üzere üretim gerçekleştiriyoruz. Yine son sistem ve teknik tüm detaylara sahip, AR-GE laboratuvarımızda renk spektrofotometresi, renk gloos metre, film çizilme direnci ölçen alet, film kalınlığını ve darbe dayanaklılığını ölçen aletlerle gerekli testleri bünyemizde yapmaktayız. Bütün bu aşamalarla birlikte üretim, stok, sevkiyat ve kalite kontrol birimlerimizle entegre bir durumda üretim yapmaktayız” dedi.

MARKALARINI BÜNYESİNDE OLUŞTURDU

IMG_0737

YIL-KİM Boya, MY Boya, YIL-KİM PLUS ve DEWON markalarını bünyelerinde oluşturduklarını söyleyen Halil Yılmaz, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bünyemizde tescili bulunan YIL-KİM Boya, MY Boya, YIL-KİM PLUS ve DEWON markalarımızla ürün satışlarımızı yapmaktayız. Türkiye’nin her bölgesindeki sanayici ve imalatçı firmalara hitap ediyoruz. Özellikle çevreye oldukça duyarlı olan 700 ile 1000 derece ısıya kadar dayanıklı sanayi boyaları imalatıyla bölgede tek firma konumundayız. Yine su bazlı sanayi boyaları imalatı yapan Türkiye’deki ender firmalardan birisiyiz. Kurşun içermeyen ve sağlık açısından oldukça önem arz eden bu ürünlerimizle makine imalatçıları başta olmak üzere, sanayi gruplarının geniş bir kesimine hitap etmekteyiz.”

TÜRKİYE GENELİ PAZAR PAYINI ARTIRDI

IMG_0722

Türkiye geneli müşteri portföyü içerisinde büyük sanayi kuruluşlarının olduğunu da belirten Halil Yılmaz, “Türkiye geneli hızla büyüyen bir pazar payı yakaladık. Müşteri portföyümüz içerisinde bulunan büyük sanayi kuruluşlarıyla da çalışıyoruz. Bunlar içerisinde yaklaşık 50’ye yakını, çeşitli ülkelere ihracat gerçekleştiren müşterilerimiz. Bu çerçevede aslında biz de dolaylı olarak ihracat yaptığımızı söyleyebiliriz. Gelinen aşamada müşteri portföyümüzü bir üst aşamaya çıkararak, Türkiye geneli pazar payımızı artırmış olduk. Ürün guruplarımız içerisinde ana hatlarıyla, endüstriyel sanayi boya grubu, epoxy ve 2k akrilik grubu, sentetik ve vernik grubu, sentetik tiner, akrilik tiner, selülozik tiner, epoxy tiner ve endüstriyel tiner çeşitlerimizle birlikte tüm sanayicilerimize hizmet vermekteyiz” ifadelerini kullandı.

SATIŞ NOKTALARINI ÇOĞALTTI

Türkiye’nin tüm bölgelerinde, imalat yapan sanayi kuruluşları başta olmak üzere, makine ve yedek parça imalatçıları, traktör parçası imalatçıları, tarım makineleri imalatçıları, çelik konstrüksiyon imalatçıları ve sanayide pek çok alanda kullanılan sanayi boyalarıyla geniş bir sanayi kesimine hitap ettiklerini de söyleyen Halil Yılmaz, oluşturdukları satış noktalarını önemli bir oranda artırarak Türkiye’nin her bölgesine ürün satışlarını rahatlıkla gerçekleştirebildiklerini sözlerine ekledi.