KAMAS Galvaniz, ikinci fabrikasıyla üretim hatlarını genişletti…

KAMAS KAPAK MANŞET FOTO

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikasıyla birlikte, üretim hatlarını genişleterek bölgede bir ilki gerçekleştiren KAMAS Galvaniz, sektördeki büyümesini sürdürüyor.

Adana Merkez’de 1993 yılından bu yana ticari faaliyetlerini sürdüren KAMAS Galvaniz Kaplama San. ve Tic. Ltd. Şti., 2004 yılında 3 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan elektro galvaniz kaplama tesisini kurarak faaliyetlerinde bir üst aşamaya geçti. Ardından sektördeki gelişmelere orantılı olarak yatırımlarını sürdüren işletme, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde 8 bin metrekarelik alandan oluşan yeni tesisini devreye aldı. Her iki üretim tesisinde son teknoloji ve ful otomatik üretim hatlarıyla bölgede bir ilk, Türkiye geneli ise sektörde sayılı firmalar arasına girmeyi başardı. Geldiği noktada, üretim hatlarını genişleten işletme, çinko lamelli kaplama üretim hattıyla bölgede bir ilki gerçekleştirerek sektörde büyümeye devam ediyor.

ÜRETİM HATLARINI GENİŞLETTİ

IMG_9953

Yeni tesisle birlikte üretim hatlarını artırdıklarını söyleyen KAMAS Galvaniz Kaplama LTD. Genel Müdürü Alican Kabakçı, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne yaptığı açıklamada, “1993 yılından bu yana elektro galvaniz kaplama sektöründe faaliyet yürütüyoruz. 2004 yılında Adana merkezde 3 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan yeni tesisimizi devreye aldık. Teknolojik tüm donanımlara sahip olan elektro galvaniz kaplama tesisimizde faaliyetlerimizi sürdürdük. Ancak sektördeki gelişmelere orantılı olarak yatırımlarımıza devam ederek 2011 yılında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde 8 bin metrekareden oluşan yeni bir tesis çalışmalarımızı başlatmış olduk. Geldiğimiz süreç içerisinde yatırımlarımızın büyük bir bölümünü tamamlayarak mevcut üretim hatlarımıza yenilerini ilave ederek, üretim hatlarımızı artırmış olduk” dedi.

ÇİNKO LAMELLİ KAPLAMA HATINI KURDU

IMG_9963

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesisinde çinko lamelli kaplama üretim hattını devreye aldıklarını belirten Alican Kabakçı, yeni elektro galvaniz kaplama tesisinin üç ayrı üretim hattından oluştuğunu söyledi. Kabakçı, “Dolap hattı, askı hattı ve çinko lamelli kaplama üretim hatlarımızla faaliyet yürütüyoruz. Özellikle çinko lamelli kaplama üretim hattımızla otomotiv sektörü, enerji sektörü, bağlantı elemanları ve ağır sanayi gruplarının büyük bir bölümü başta olmak üzere geniş bir yelpazeye hitap etmekteyiz. Üretim tesislerimizin tamamı son teknoloji ve ful otomatik üretim hatlarıyla birlikte en üst seviyede lisanslı kaplama hizmetlerimizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

AYLIK 1500 TON ÜRETİM KAPASİTESİ

IMG_9843

Üretim kapasitelerinin aylık 1500 ton olduğunu ifade eden Alican Kabakçı, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Yeni üretim hatlarımızla birlikte aylık üretim kapasitemizi 1500 tona çıkardık. Buna bağlantılı olarak yeni istihdam alanları yaratmış olduk. Her iki tesisimizde de faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Konusunda deneyimli bir kadroyla çalışmalarımız devam ediyor. Teknik bilgi donanımları en üst seviyede olması zorunlu olan işletmemizde tüm detaylara özen göstererek üretim yapmaktayız. Müşteri odaklı ve çözüm ortağı proseslerimizle, alanında tercih edilen bir işletme konumundayız. Bu çerçevede ilerleyen süreçlerde yatırımlarımıza devam ederek alanımızda başarılarımızı yükseltmeyi amaçlıyoruz.”

BÖLGEDE EN NİTELİKLİ ÜRETİM KAPASİTENE

SAHİP OLAN TEK İŞLETME

IMG_9962

Bölgede en nitelikli üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten KAMAS Galvaniz LTD. Proses Geliştirme ve İşletme Şefi, Endüstri Mühendisi Yağmur Şentekin ise şu bilgileri verdi: “Elektro galvaniz kaplamada son teknoloji, ful otomatik PLC kontrollü makine parkurları ve X-RAY ölçüm cihazı, tuz testi ve gerekli cihazlarla donatılmış laboratuvarımızla en üst seviyede tüm standartlara uygun bir şekilde üretim yapmaktayız. Ürünün işletmemize girişinden itibaren ürün kontrolleri, yağ alma prosesi ve kumlama prosesi gibi tüm aşamaları entegre bir konumda gerçekleştiriyoruz. Yine gezegen sistemimizle kaplamanın ürün üzerinde homojen olarak dağılmasını sağlayan en son teknolojiyle üretim yapmaktayız. Geniş bir yelpazede tesislerimizde yapmış olduğumuz elektro galvaniz kaplama çeşitleriyle bölgede en nitelikli üretim kapasitesine sahip tek tesis konumundayız.”