Metçağ Makine LTD. ihracat yaptığı ülke sayısını 22’ye yükseltti…

KAPAK MANŞET METÇAĞ MAKİNE

“POLEKS DRY” markasıyla yatay tahıl kurutma makinesi imalatı yapan Metçağ Makine, ihracat sayısını 22 ülkeye çıkararak, mevcut cirosunu üç katına yükseltti.

Adana’da yatay tahıl kurutma makinesi, U tipi helezonlar ve tüp helezon imalatlarıyla sektörde başarılı tesis projelerine “POLEKS DRY” markasıyla imzasını atan Metçağ Makine Ltd. Şti., 22 ülkeye yaptığı ihracatla sektörde liderliği elinde tutuyor. 2015 yılında Burhan Tetik ve Çağlar Polat yönetiminde faaliyete başlayan Metçağ Makine LTD., her geçen yıl cirosunu artırarak sektörde istikrarlı bir büyüme sergiliyor. Sektörde yurt içi ve yurt dışı pazarlarda devasa yatay tahıl kurutma tesislerine imzasını atan firma, 22 ülkeye yaptığı ihracatla da dikkat çekmeyi başarıyor. Ayrıca mevcut ihracat yaptığı ülkeler arasına Romanya’yı da dahil eden Metçağ Makine, Avrupa ülkesi olan Romanya’ya yaptığı bu ilk ihracatla da Avrupa ülkelerine ihracat startını başlatarak sektöründe liderliğini korumayı başarıyor.

CİROSUNU ÜÇE KATLADI

AVRUPA İHRACATI ROMANYA

Sektörlerinde, Türkiye’de lider bir firma konumuna geldiklerini söyleyen Metçağ Makine LTD. Şirket Sahibi ve Proje Müdürü Çağlar Polat, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Polat, “Türkiye’den bahsetmek gerekirse, kurutma sektöründeki liderliğimizi 2018 yılında da ellimizde tutmayı başardık. Bu da 2017 yılı ciromuza oranla, 2018 yılı ciromuzu üç kat artırarak, tamamlamayı sağlamış oldu. Dolayısıyla her dönem, hem cirosal bazda hem de iş hacmi olarak istikralı bir büyüme grafiği elde ettik. Geldiğimiz bu süreçte kurutma sektöründe liderliği yakalayan firmamız, Türkiye ve yurt dışında PLEKS DRY markamızla önemli kurutma tesislerine imzasını atmış oldu. Hedefimiz sektördeki liderliğimizi koruyarak, 2019 yılında, 2018 yılı cirosunu ikiye katlayarak büyümemizi sürdürmek olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı planlayarak sürdürmeye gayret göstereceğiz” dedi.

İHRACAT YAPTIĞI ÜLKE

SAYISINI 22’YE ÇIKARDI

Yurt dışı pazarlarda ise yarım asra dayanan özgeçmişe sahip olan pek çok firmalarla çalıştıklarının bilgisini veren Çağlar Polat, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Mevcut ihracat yapmış olduğumuz ülkeler arasına yeni ülkeler katarak, ihracat sayımızı 22 ülkeye çıkardık. Bunlar içerisinde Avrupa ülkesi olan Romanya’ya başlattığımız ihracatla da Avrupa ülkelerine ihracat startımızı vermiş olduk. Özellikle yurt dışında yarım asra dayanan özgeçmişe sahip olan pek çok kurumsal firmalara kurutma tesisleri yaptık. Yine bu doğrultuda güçlü yapıya sahip olan firmalarla, bayilik ve partnerlik anlaşmaları imzalamış bulunuyoruz. Romanya, Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Sırbistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Makedonya, Bosna, Letonya, Litvanya, Estonya, Etiyopya, Irak, Cezayir, Uganda, Ruanda, Hindistan, Belarus, Bangladeş ve Sudan; ihracat yapmış olduğumuz ülkeler arasında.”

UKRAYNA ÇİFTLİK SAHİBİ,POLEKS DRY MEMNUNİYETİ

ÜRETİM PROGRAMI BİR ÜST AŞAMAYA ÇIKTI

Üretim alt yapısında ve kurutma tesisleri üretiminde bir üst aşmaya geçtiklerini de söyleyen Çağlar Polat, “Üretim programlarımızı geliştirerek bir üst aşamaya çıkardık. Yatay tahıl kurutma makinelerimizde, yeni modeller ve kurutma kapasitelerinde önemli bir aşama kaydettik. Saatte 60 ton kurutma kapasiteli olan ürünlerimizi saatte 100 tona çıkardık. Tek gövde makinelerimizle saatte 100 ton tahıl kurutma kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz. Bu kapasite artırımı müşterilerimize tesis alanı, taşıma ekipmanları ve enerji tasarrufu gibi maliyetler yönünden yüzde 50 gibi bir kâr sağlamış oluyor. Geliştirdiğimiz PGD-6613 ve PGD-8813 modelli yatay tahıl kurutma makinelerimizle üreticinin elektrik, gaz, işçilik ve bunun yanı sıra yatırım maliyetlerinde, alan ve ekipman gibi kısımlarda ciddi bir avantaj sağlıyoruz. Yola çıktığımız ilk günden bu yana her zaman söylediğimiz gibi; çiftçinin cebini değil, uygun maliyetlerle tahılını kurutmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.