Çınarlar Geri Dönüşüm, Üretim kapasitesini iki katına çıkardı…

MUSTAFA ÇINAR MANŞET VE HABER FOTO

Adana’da plastik geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren Çınarlar Geri Dönüşüm, 1,5 milyon liralık makine yatırımı yaparak üretim kapasitesini iki katına çıkardı.

IMG-20170116-WA0027

Adana Geri Dönüşümcüler Sitesi’nde entegre tesiste üretim yapan Çınarlar Geri Dönüşüm Entegre Plastik San.ve Tic. Ltd,Şti.,Çocukluk yıllarında hurdacılık yaparak iş hayatına adım atan Celil Çınar, tarafından sektöre giriş yapıyor.Geri dönüşüm sektöründe aratan iş hacmine orantılı olarak yatırımlara yönelen baba Celil Çınar, çocuklarının da yetişmesiyle birlikte sektörde şirketleşmenin ilk adımlarını atıyor.Çocukları Mustafa Çınar,Erdal Çınar,Kamil Çınar ve Rıdvan Çınar’la birlikte başarı grafiğini yukarılara doğru çıkartıyor.2010 yılında,dört kardeş yönetiminde entegre bir tesis konumunu yakalayan firma, kurumsallaşmanın yanı sıra, Türkiye genelinde şubeleşme çalışmalarını da başlatıyor. 2017’nin Ocak ayından itibaren İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yeni şubesini devreye alarak, sektörde yükselen bir başarı grafiğini yakalayan firma şu anda, Adana Geri Dönüşümcüler Sitesi’nde 3 bin, Adana Sanayi Sitesi’nde 2 bin ve İzmir Şubesi’nde bin metrekare olmak üzere, toplamda 6 bin metrekarelik kapalı alanlarda faaliyetlerini sürdürüyor.

KURUMSALLAŞMA 2010’DA

IMG_3576

Geri dönüşüm sektöründe 2010 yılından bu yana kurumsallaşma sürecini başlattıklarını ifade eden Çınarlar Geri Dönüşüm Genel Müdürü Mustafa Çınar, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Geri dönüşüm sektöründe babadan oğullara geçen bir geçmişe sahip bulunmaktayız. Geri dönüşüm sektöründe piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda kalitemizden ve güvenirliğimizden ödün vermeden büyümemizi sürdürüyoruz. Geldiğimiz noktada aylık 400 ton PE Polietilen üretimi yapmaktayız. Yine PET Flake üretiminde aylık 400 ton hammadde üretimiyle birlikte, üretim kapasitemizi iki katına çıkarmış olduk. Şeffaf ve mavi renk çeşitleriyle üretimini yapmış olduğumuz hammaddeleri müşterilerimize sunuyoruz.”

IMG_3658

EKONOMİYE KATMA DEĞER YARATIYOR

PE Polietilen de poşet ve plastik boru sektörüne, PET Flake’de elyaf ve pet levha sektörlerine hitap ettiklerini ifade eden Mustafa Çınar, sözlerine şöyle devam etti: “Beş adet ambalaj atığı ve üretim atığı toplama araçlarımızla birlikte tesisimize gelen bu malzemeyi, toplama ve ayrıştırma işlemlerinden geçirerek hammaddeye dönüştürüyoruz. Geri dönüşümle ekonomiye katma değer yarattığımız gibi, çevre ve doğaya karşı da aynı duyarlılığımızı da ortaya koymuş oluyoruz. Tesisimizde makine parkurumuz iki adet granül tesisi,yirmi adet kırma makinesi ve diğer üretim hatlarımızla birlikte entegre bir tesis konumda üretim yapmaktayız”.

IMG_3574

EGE BÖLGESİNDE YAPILANMAYA GİRDİ

2016 yılı sonlarına doğru 1,5 milyon TL makine ve araç yatırımlarını yaptıklarını ve bu yatırıma orantılı olarak İzmir şubesini açtıklarını söyleyen Mustafa Çınar, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Tesislerimizin ürün ve hammadde tedariklerini karşılaya bilmek için Ege bölgesinde yapılanma içerisine girerek, toplama ve ayrıştırma tesisimizi açmış bulunmaktayız. Özelikle bu bölgede üretim yapan fabrikaların, ambalaj ve üretim atıklarını toplama hedefindeyiz. İzmir şubemizle bu bölgeye hizmet vermeye başladık. Yine ilerleyen dönemlerde geri dönüşüm sektöründe yatırımlarımızı devam ettirme çabası içerisinde olmayı sürdüreceğiz. Sektörde ‘Çınarlar’ markamızla firmamızı hak ettiği noktalara taşımaya gayret göstererek çalışmalarımız sürdüreceğiz” dedi.