Nur-İŞ PVC den Adana’ya 20 milyon dolarlık yatırım…

IMG_2325Adana’nın Ceyhan ilçesinde 1999’da, 80 metrekarelik işletmesiyle ticari faaliyetlerine başlayan Nur-İş LTD, şimdi Adana OSB’de 20 milyon dolarlık yeni bir tesis yatırımıyla sektörde liderliğe koşuyor.

Nur-İş LTD, 1999 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde kapı-pencere doğrama imalatıyla ticari faaliyetlerine başladı. Daha o yıllarda kurumsallaşmanın ilk adımlarını da atan Nur-İş, pvc, kapı-pencere sektöründe ulusal markaların bölge bayiliklerini de bünyesine kattı ve her çalıştığı firmada bölge ve Türkiye birincilikleri elde etti. Firma, sektördeki başarılarını yatırıma dönüştürerek kendi üretim tesislerine kurmaya yöneldi. Genel Müdür Saadettin Çağan, Fabrika Müdürü Adnan Çağan ve üst düzey yönetici Hakkı Can Korkmaz tarafından yönetilen Nur-İş LTD’nin Gaziantep ve Adana’da üretim tesisleri bulunuyor. Fabrika Müdürü Adnan Çağar, açılısını 2013 yılında dönenim Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Nur-İş PVC’in, PVC profil ve kapı pencere imalatında Türkiye’de en büyük imalatçı firmalardan biri olduğunu özelikle vurguladı.

20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

IMG_7874Adnan Çağan, Kobigündem Dergisi’ne şunları söyledi: “Adana Ceyhan İlçesinde 80 metrekarelik işletmemizle sektöre giriş yaptık. 1999 yılında şirketleşme faaliyetlerimizi tamamlayarak kurumsallaşmanın da ilk adımlarını atmış olduk. Sektörde sürekli artış gösteren iş hacmimiz, bizi yatırım yapmaya yönlendirmiş oldu. PVC profil üretimini kendi bünyemizde oluşturduğumuz markalarımızla üretim yapmaya karar verdik. 5 yıl içerisinde 56 ilde TOKİ’nin yaptığı konutların toplam % 20 lik kısmı olan 150,000 konut inşaatını başarıyla tamamladık. Nur-İş pvc Gaziantep Merkezde  üretim tesisimizin yanı sıra, 2013 yılı içerisinde ise Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde 78 bin metrekarelik alandan oluşan ikinci tesisimizde üretime geçirmiş olduk.78 bin metrekarelik alan üzerine kurulan 16 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapmaktayız.AOSB’de ki yatırım maliyetimiz 20 milyon dolar civarında oldu.”

ALMAN TEKNOLOJİYLE ÜRETİM YAPIYOR

IMG_2320Üretim hatlarının ileri alman teknolojisi ve robotik sistemle üretim yaptıklarını ifade eden Adnan Çağan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Üretim hatlarımızın tamamını Almanya’dan getirdik.Son sistem teknolojik ve tamamen otomasyon bilgisayar sistemli robotik hatlarımızla üretim yapmaktayız. Kullanılan PVC hammadde direkt Amerika’dan ithal edilip yüksek kalitede kurşunsuz ve kanserojen madde içermeyen, Avrupa standartlarına uygun profiller üretilmektedir. Tesisimizde günlük 30 ton PVC profil üretimi yapmaktayız. Üretim hatlarımızın tamamı CNC tezgahları ve tam otomasyon robotik sistemlerden oluşmaktadır. Bünyemizde 250 kişilik bir kadroyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlerleyen dönemlerde yapacağımız yeni yatırımlarla istihdam sayımızı da artırmayı ön görüyoruz.”

KENDİ MARKALARINI OLUŞTURDU

IMG_0569Nurişpen, asyapen, maxwin ve winwdiamond markalarıyla üretim yaptıklarını söyleyen Adnan Çağan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “PVC profil üretimimizle bünyemizde kendi markalarımızı oluşturduk.Günlük üretimimizin yüzde 30’nu tesisimizde kapı-pencere haline getirmekteyiz. 60’lık üç odacıklı ve dört odacıklı serilerimizle birlikte,70’lik dört odacıklı ve beş odacıklı serilermiz ve yine Toplu Konutlara hitap ettiğimiz 3 milimlik serilerimiz ve yardımcı profillerimizle birlikte geniş bir yelpazeye hitap etmekteyiz.Yine renk seçeneklerinin yanı sıra, laminasyon hatlarımızda profillerimize ahşap desen uygulamasını da kendi bünyemizde yapmaktayız.”

İHRACAT HEDEFİ YÜZDE 75

PVC profil ve kapı pencere imalatıyla Türkiye geneline hitap ettiklerini vurgulayan Adnan Çağan, şöyle devam etti: “Mevcut üretimimizin yüzde 50’si yurt içi, yüzde 50’sini ise yurt dışı pazarlara gönderiyoruz. Bünyemizde oluşturduğumuz kendi markalarımızla ürün satışlarımızı yapmaktayız.Türkiye geneli bayilik sistemiyle çalışıyoruz.110 civarında ki bayiliklerimizle ürün satışımızı gerçekleştriyoruz. Yurtdışı pazarlarda ise kuzey Afrika da kendi tesislerimiz olup toplu konut işleri yapmaktayız. Yine Hindistan, Saudi Arabistan , Libya, Mısır, İran, Irak, Filistin ve Azerbeycan olmak üzere ihracat yapmaktayız. İhracat hedefimiz Balkan ülkeleri ve Avrupa ülkeleri olmak üzere yapacağımız görüşmelerle birlikte ihracat hedefimizi yüzde 75’çıkarmaktır. Bu doğrultuda yapacağımız çalışmalarla birlikte ihracat hedefimizi yüzde 75’e çıkarmayı ön görüyoruz” dedi.