Esen Kardeşler Makine’den 4 milyonluk yatırım atağı…

IMG_0240

Adana’da ağır sanayiye yedek parça imalatı yapan Esen Kardeşler Makine, 4 milyon liralık yeni yatırımla makine parkını güçlendirdi.

KOBİGÜNDEM

1974 yılından bu yana faaliyet gösteren Esen Kardeşler Makine San. ve Tic. Ltd. Şti., Mehmet Esen yönetiminde yatırımlarıyla ön plana çıkıyor. Adana’da 9 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 15 bin metrekarelik alana sahip tesisinde yedek parça imalatı gerçekleştiren firma, 100’e yakın muhtelif tezgah ve 15’e yakın CNC tezgahından oluşan makine parkı ve kalite kontrol laboratuarı ile imalat yapıyor. Yine yakın dönem içerisinde devreye aldığı 30 ve 50 modül dişli açma (azdırma) tezgahlarıyla bölgede bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşayan Esen Kardeşler Makine, 3.500 mm ve 6.500 mm çaplarında dişli açma kapasitesine sahip olan bu tezgahlarla bölgemizde gelişen ağır sanayi sektörüne hitap etmeyi amaçlıyor.

AĞIR SANAYİYE HİTAP EDİYOR

IMG_0257

Demir-çelik ve çimento sektörleri başta olmak üzere petrol sanayi, elektrik santralleri, büyük liman vinçleri ve ağır iş makineleri yedek parçaları gibi ağır sanayi kuruluşlarından oluşan geniş bir üretim yelpazesine hitap ettiklerini kaydeden Esen Kardeşler LTD. İşletme Sahibi ve Genel Müdürü Mehmet Esen, Kobigündem Dergisi’ne yaptığı açıklamada, “Tezgahlarımızın büyük bir kısmı ağır ve hacimli parçaları işleyecek kapasitedir. Bunun yanında alt kuruluşlarımız ile sektöre ısıl işlem, çelik döküm ve her türlü bağlantı elemanı imalatı konusunda da destek vermekteyiz. Fabrikamız kendi bünyesi içinde en ufak yedek parçadan komple tesis yapımına kadar geniş bir üretim gücüne sahiptir. Yine yakın dönem içerisinde 4 milyon TL maliyetli yatırımla bölgede bir ilk olan 30 ve 50 modül dişli açma  (azdırma) tezgahlarımızla makine parkurumuzu güçlü bir konuma ulaştırdık” dedi.

6500 mm ÇAPINDA 50 MODÜL DİŞLİ AÇABİLİYOR

IMG_0263
IMG_0285

3 tezgah ve 48 metrekarelik kapalı alandan oluşan bir atölye ile ticari faaliyetlerine başladıklarını söyleyen Mehmet Esen, şöyle devam etti: “Geldiğimiz noktada 100’e yakın makine parkurumuz ve 80 çalışanımız ve 6 mühendis kadromuzla faaliyet yürütüyoruz. Sektörümüzle alakalı her türlü gelişmeyi yakından takip ederek, orantılı yatırımlarımızda devam ettirdik. Alanında büyük bir gelişim ve değişim gösteren firmamız, yatırımlarının tamamını öz kaynaklarıyla gerçekleştirmiştir. Bölgede bir ilk olan ve ileri teknolojiyle donatılmış 30 modül ve 50 modül(azdırma) dişili açma tezgahlarımızı devreye aloıtb 3500 mm ve 6500 mm çaplarında işlem yapan bu tezgahlarımızla bölgemizde her geçen gün gelişen ağır sanayi gurubundan gelen tüm taleplere yanıt vere bilir bir konuma ulaştık.”

TÜM TÜRKİYE’YE HİZMET VERİYOR

IMG_0176
IMG_0156

Her konuda ağır sanayi ve imalat sektörlerinin taleplerine cevap verebilir bir alt yapıya sahip olduklarını vurgulayan Mehmet Esen, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Firmamız alanında kendisini kanıtlayarak markalaşmıştır. Yatırımlarımızla bunu daha da üst seviyelere çıkardık. Ulusal bazda çalışan firmamız, Türkiye genelinde ağır sanayi guruplarının tamamına hitap etmektedir. Dişli, piston, rot vs. yüzlerce çeşit yedek parça imalatlarımızla ağır sanayinin motor gücünü oluşturmaktayız. Özelikle bölgemizde gelişen ağır sanayi ile birlikte pazar payımız sürekli artmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde ihracat odaklı çalışmalarımızla birlikte yurtdışı pazarlarda hak ettiğimiz seviyelere ulaşmayı ön görüyoruz. Bu doğrultuda yapacağımız çalışmalarla birlikte sektörde firmamızı iyi noktalara taşıyarak ülke ekonomisine olan katkılarımızı sürdüreceğiz.”