BİNKA Bağırsak LTD, ihracat odaklı çalışıyor…

IMG_4511Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) gıda sektöründe doğal koyun bağırsağından sosis kılıfı üreten BİNKA, Avrupa ülkelerine ihracat yapıyor.

BİNKA Bağırsak, sektörde uzun yılların deneyimine ve tecrübesine sahip olan Murat Binici ve Bülent Kayalı tarafından 2012 yılında kuruldu. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde 7 bin metrekarelik alan üzerinde bin 800 metrekarelik kapalı alandan oluşan modern tesisinde faaliyet yürütüyor. Doğal koyun bağırsağından sosis kılıfı üretimi ile Avrupa ülkelerine ihracat yapmanın gururunu yaşıyor. Üretiminin tamamını Avrupa ülkelerine ihraç eden BİNKA, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

GÜNLÜK 5 BİN ADET ÜRETİYOR

IMG_4581Avrupa standartlarında üretim yaptıklarını söyleyen BİNKA LTD, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Binici, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tesisimizde doğal koyun bağırsağından sosis kılıfı üretiyoruz. Yine bunun yanı sıra, büyük baş doğal sığır bağırsağından da sucuk kılıfı üretimi de yapmaktayız. Özelikle koyun bağırsağında üretmiş olduğumuz sosis kılıflarının tamamını Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Tesisimizde günlük 5 bin adet doğal bağırsağı işliyoruz. Bünyemizde sektörde tecrübeli ve gerekli donanımlara sahip, konusunda uzman bir ekiple üretim yapıyoruz.20 yıllık deneyimi ile ithalat ve ihracattan sorumlu Ömer Yıldırım, üretim hatlarımızdan sorumlu sektörde 25 yıllık bir deneyimi olan Haydar Fidan ve 82 çalışanımızla birlikte aylık 130 bin bağırsağı işliyoruz. Avrupa Tarım ve Gıda Konseyi Heyeti onaylı yetki belgemiz, helal gıda sertifikamız, HACCP ve 2001/2009 İSO belgelerimizle Avrupa standartlarında üretim gerçekleştiriyoruz.”

DEV MARKALARA ÇALIŞIYOR

IMG_4540Binici şöyle devam etti: “Öncelikle tesisimize gelen mamulün tazyikli su ünitesi ile kalibrelerini (çaplarını) ve kalite kontrollerini yaptırarak asorti yapıyoruz. Müşteriden gelen talepler doğrultusunda metrajı yaptırılıp ihracata hazır bir duruma getiriyoruz. Doğal koyun bağırsağı sosis kılıfı üretimimizin tamamını Avrupa ülkelerine gönderiyoruz. Büyük baş doğal sığır bağırsağından yapmış olduğumuz sucuk kılıfını ise gıda sektöründe ulusal ve uluslar arası pazarlarda isim yapmış firmalara satışını yapıyoruz. Bavnit, Pınar, Beşler, Sultan, Plonez, Beyza, Groseri ve Anadolu Holding gibi firmaların sucuk kılıfı ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

İHRACAT HEDEFİ 7,5 MİLYON EURO

IMG_4309Geçen yılı 5 milyon euroluk ihracat yaparak kapattıklarını söyleyen Murat Binci, şöyle devam etti: “2014 yılını 7,5 milyon euro ihracatla tamamlamayı düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalarla ihracat hedefimizi daha üst noktalara taşımayı hedefliyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler arasında başta Almanya, İspanya, Polonya, Fransa, Litvanya, Hollanda ve İsviçre ülkeleri bulunmaktadır. Özelikle Avrupa Birliği ülkeleri doğal koyun bağırsağı sosis kılıfını tercih etmektedirler. Bu doğrultuda ihracat odaklı çalışmalarımızla birlikte birçok ülkeye ihracat yapmayı ön görüyoruz. Buna yönelik yatırım planlarımızı devreye almış olmaktayız. İlerleyen dönem içerisinde sektörümüzde bir ilki gerçekleştirerek Almanya’da satış ofisimizi oluşturmayı planlıyoruz. İki yıllık bir süreç içerisinde devreye alacağımız satış ofisimizle birlikte Avrupa ülkelerinin tamamına ihracat yapmayı amaçlıyoruz.”

SANAYİCİLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

IMG_4315Sektörde, Türkiye’de organize sanayi bölgeleri içerisinde faaliyet gösteren tek firma olduklarını vurgulayan Murat Binici, sözlerini şöyle tamamladı: “Yaptığımız iş hijyen olarak çok büyük bir öneme sahip. Adana Organize Sanayi Bölgesi içerisinde tamamı öz kaynaklarımızdan oluşan 3 milyon dolarlık tesisimizde üretim yapmaktayız. Sektörde Türkiye’de organize sanayi bölgeleri içerisinde faaliyet yürüten tek firma konumundayız. Yakın dönem içerisinde şirketimiz bünyesinde düzenlediğimiz ve Çardak Restoran, idaresinde yüzlerce sanayicilerimizi bir araya getirerek yemekli bir tanışma organizasyonu yaptık. OSB, Yönetim Kurulu Başkanımız Bekir Sütçü, Hikmet Aslan, Osman Oğuz, Çukurova PLASDER Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Onatça’nın da yer aldığı çok değerli sanayicilerimizle birlikte yemek sonrası tesisimizi gezdirerek, önemli bir tanışma ortamını sağlamış olduk.”

SEKTÖRE İHRACAT DESTEĞİ YOK

IMG_4327Büyük baş doğal sığır bağırsağından da sucuk kılıfı üretimi yaptıklarını bildiren Murat Binici, sektörle ilgili önemli konulara da temas etti. Binici “Sektörümüzün en temel sorunlarından biri ihracat desteği almamamızdır. Çöpe atılan bir mamulü tesisimizde işleyip ihracat yapmamıza rağmen destek alamıyoruz. Dileğimiz diğer sektörlere verilen ihracat desteklerinin sektörümüze de verilmesidir” dedi.