ParPen Plastik LTD, yatırımlarla hedef büyütüyor

IMG_3597Adana Orta ölçekli Sanayi Sitesi’nde PVC lambri üretimi yapan “ParPen”, yeni yatırımlarla birlikte fiili üretimini yıllık 1000 ton seviyesine çıkartarak hedef büyütüyor.

2006 yıllında Mehmet Tahir Yalçın yönetiminde kuruluşunu gerçekleştiren Parpen, lambri üretimiyle sektöre giriş yapıyor. ParPen Plastik San. Tic. Ltd. Şti, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Mehmet Tahir Yalçın, ParPen markasıyla bölgede sektörde önemli aşmalar kaydediyor. İş hacmi sürekli gelişen ve bölgede güçlenen firma, eş zamanlı yatırımlar gerçekleştiriyor. Gerçekleştirdiği yatırımlarla teknik alt yapısını ve makine parkurunu güçlendirerek faaliyetlerini sürdürüyor. Yatırımlarını ara vermeden devam ettirmeyi amaçlayan firma 2015 yılı içerisinde Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde, yeni bir tesis yatırımı yapmayı planlıyor.

ÜRETİM PROGRAMI

IMG_3581PVC tavan ve duvar lambrileri, kapı pencere pervaz çeşitleri ve yardımcı profiller olmak üzere geniş yelpazede üretim yaptıklarını ifade eden ParPen Plastik San.Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tahir Yalçın, Kobigündem Dergisi’ne açıklamalarına şu şekilde sürdürdü: “2006 yılından itibaren sektöre giriş yaparak,lambri üretimi gerçekleştiriyoruz. Bünyemizde oluşturduğumuz “ParPen” markamızla faaliyet yürütüyoruz. Başlıca üretim hatlarımız iki ana hattan oluşmaktadır. Film transfer uygulaması ve boya transfer desenleme hatlarımızla birlikte tam otomatik ve son teknolojik makine parkuruyla üretim gerçekleştiriyoruz. 12.50 cm, 20 cm, 25 cm genişliklerinde fugalı ve düz ürünler olmak üzere, lambri üretiyoruz. Ürün guruplarımız desenli ve düz beyaz olmak üzere iki guruba ayrılıyor. Gelen talepler doğrultusunda daha çok desenli ürünler üzerinde çalışmaktayız. Müşteri memnuniyeti ve talepleri doğrultusunda sektörde geniş bir yelpazede üretim yaparak çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

YENİ YATIRIM HAZIRLIĞI

IMG_3515Özellikle bölgede sektör içerisinde sürekli büyüyen ve gelişen bir iş hacmine sahip olduklarını, bu doğrultuda yatırımlar yaptıklarını ve yeni yatırımlar hazırlığı içerisinde olduklarını vurgulayan Mehmet Tahir Yalçın şu şekilde devam etti: “Hali hazırda makine yatırımlarımız devam etmektedir. Yakın dönem içerisinde devreye alacağımız yeni yatırımımızla 2015 yılı şubat ayı içerisinde 60 x 60 ebatlarında tavan panelleri ve 60’lık duvar lambrileri üretimine başlamış olacağız. Bu yatırımlarla yıllık 1000 ton civarında hammadde tüketimiyle önemli bir kapasite artırımını sağlamış olacağız. Bu yatırımlar içerisinde yeni tesis yapma planlarımızda bulunmaktadır. Yine 2015 yılı içerisinde Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni tesis girişiminde bulunmayı amaçlıyoruz. Daha geniş bir alanda seri üretim ve entegre bir tesis, oluşturmayı planlarımız arasına almış bulunmaktayız. Bu hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızda yoğunlaşarak faaliyetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz”.

PAZARDA GÜÇLENİYOR

IMG_3510Bölgede ve Türkiye geneli önemli oranda bayilikler oluşturduklarını ve bayilikler aracılığıyla “ParPen” markasıyla satış yaptıklarını söyleyen Mehmet Tahir Yalçın şöyle konuştu: “Türkiye geneli oluşturduğumuz bayilikler ağıyla ürünlerimizin satışını gerçekleştiriyoruz. Bunlar arsında İskenderun, Hatay, Maraş, Yozgat, Mersin bayilikleri bulunmaktadır. Yine Ankara bayiliğimizle tüm yurt geneline yayılmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, şirketimizin Yönetim Kurulu’nda bulunan ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’nı yürüten Mehmet Hanifi Yalçın yönetiminde bayilik çalışmalarımıza ağırlık vererek pazarda güçlenmemizi sürdüreceğiz. Yine yurtdışı pazarda Suriye ve Kıbrıs’a ihracat gerçekleştiriyoruz. Kısa dönem içerisinde başlatmış olduğumuz çalışmalar neticesinde ihracat yapmış olduğumuz ülke sayısını beşe çıkarmayı hedefliyoruz. ParPen markamızla sektörde kendi bölgemizde iyi bir noktaya ulaştığımızı düşünüyoruz. Hedefimiz yurt içinde ve yurt dışında markamız olan ParPen’le güçlü bir konuma ulaşmaktır.”

KURUMSALLAŞMAYA AĞIRLIK VERİYOR

Şirketin kurulduğu günden bu yana, yenilenmeyi esas alan çalışmalarla birlikte bölgesinde, kendi alanında hep ilkleri gerçekleştirdiklerini açıklayan Mehmet Tahir Yalçın “Kurumsallaşmaya ağırlık vererek üretim, teknik altyapı ve Ar-Ge birimiyle çalışmalarına hız katmıştır. Yaptığımız çalışmalarla firmamız, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda edindiğimiz tecrübeleri birleştirerek, müşteri memnuniyetini ve ürün kalitesini ve ürün çeşitliliğini en üst seviyelere çıkarmıştır” dedi. Sektörle ilgili, bölgede ciddi anlamda çalışmalar yaptıklarını ve buna yönelik dernek kurduklarını ayrıca belirten Mehmet Tahir Yalçın, “Bölgede gelişen plastik ve beraberinde büyüyen üretici firmaları bir araya getirerek Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) bünyesinde Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği’ni kurduk. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldığım dernek çatısı altında sektörümüzün gelişimine ve sorunları konusunda çözümler üretmeye ve yapılan çalışmalara katılarak katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.