Alpil Alüminyum LTD, kompozit panel üretimiyle sektöre giriş yaptı

YÖNETİM KURULU BAŞKANI YUSUF AKBULTAdana’da bu yıl kurulan Alpil Alüminyum, SmartBOND ve TrendBOND markalı kompozit panel üretiminde ahşap desen, gümüş ve altın ayna başta olmak üzere 50’ye yakın renk çeşidiyle sektöre hızlı bir giriş yaptı.

Adana-Mersin karayolu üzerinde 30 yıldan bu yana plastik geri dönüşüm sektöründe faaliyet yürüten Celaloğlu Plasti, bünyesinde bu yılın başında kurulan Alpil Alüminyum, kompozit panel üretimiyle dış cephe ve reklam ürünleri olmak üzere geniş bir yelpazde kompozit panel üretimiyle bölgede sektöre önemli bir ivme kazandırıyor. Plastik geri dönüşüm sektöründe 30 yıldan bu yana faaliyet gösteren Celaloğlu Plastik,babadan oğulla geçen mazisiyle faaliyet alanını genişletiyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Yusuf Akbulut yönetimindeki Alpil Alüminyum Ltd. Şti. kompozit panel üretimiyle faaliyet alanını genişletiyor.

BABADAN OĞULA GEÇEN BİR TECRÜBE

IMG_373830 yıldan bu yana plastik geri dönüşüm sektöründe Celaloğlu Plastik olarak faaliyet yürüttüklerini piyasada önemli oranda bir tecrübe kazandıklarını ifade eden Alpil Alüminyum LTD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akbulut şöyle devam etti: “Babadan oğula geçen bir iş deneyimi ile ticari faaliyetlerimizi yürütüyoruz. İş dünyasında edindiğimiz tecrübe ve birikimlerimizle yeni yatırımlar gerçekleştirdik. 2014 yılı başlarında yaptığımız yeni girişimle Alpil Alüminyum Ltd.Şti.’yi devreye aldık. Dış cephe ve reklam ürünleri imalatıyla, mevcut işimizle orantılı yeni bir sektöre giriş yapmış olduk. Faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz 9 bin metrekare kapalı alandan oluşan tesisimizde polyetilenle, alüminyum levhaların lamine ve kompozit işlemini gerçekleştiriyoruz. Bir kompozit 9 aşamadan geçirilerek kompozit haline dönüştürülüyor. Tüm bu aşamaları 70 metre uzunluğunda son teknoloji dijital sistemle donatılmış üretim hattımızda tek seferde gerçekleştirmiş oluyoruz. Isıtma, soğutma, ütüleme işlemlerini yapan 36 adet silindirden oluşan makinemizde üretim yapıyoruz.”

ÜRETİM KAPASİTESİ YILIK

1.500.000 METREKARE

IMG_3720Alüminyum hammaddesini yurt dışından ithal etiklerini ve polietilen hammadde ihtiyacını da kendi geri dönüşüm tesislerinden tedarik ettiklerini söyleyen Yusuf Akbulut şunları söyledi: “Alpil Alüminyum olarak kurduğumuz tesisimizde dış cephe ve kompozit üretiminde yıllık 1.500.000 metrekare üretim kapasitesine sahibiz. Geniş bir renk seçeneği ile 50’nin üzerinde per ve pvdf renk seçeneklerimizin yanı sıra, gelen talepler doğrultusunda özel renk üretimlerini de bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimizin kalınlığı 2 ile 8 milim arasında olup,125 x 3.20 ve 125 x 6.40 ebatlarına kadar üretim yapıyoruz. Ayrıca yanmaz kompozit panelde üretiyoruz. Kaliteyi esas alan bir anlayışla faaliyet yürütüyoruz. Ürün laboratuarımızda 9 çeşit test cihazlarıyla ürünümüzün alüminyum alışımı, boyası, parlaklığı mukavemet yapışması gibi özeliklerini test cihazlarımızdan geçirerek kalite kontrolünü yapıyoruz. Kaliteyi esas alan bu anlayışımızla piyasadan olumlu tepkiler almaktayız. Pazar payımız her geçen gün artmaktadır. Amacımız daha kaliteli ve daha ucuz ürünlerle piyasada bilinirliğimizi artırmaktır. Dış cephe giydirme ve kompozit panel üretiminde Alpil Alüminyum, bünyesinde oluşturduğumuz SmartBOND ve TrendBOND markalarımızla başta yurt içi ve yurt dışı pazarlarda bayilikler ağımızı çoğaltmak ve bu doğrultuda yapacağımız çalışmalarla, yeni yatırımlarla, bölgemiz ekonomisine ve istihdama olan katkılarımızla yolumuza devam edeceğiz.”

MARKA OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

IMG_3761Sektörde marka olmanın ve bu alanda markalaşmaya olan bir bilinçle hareket ettiklerini özelikle vurgulayan Yusuf Akbulut, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Dış cephe ve kompozit üretiminde marka olmak büyük bir önem gerektiriyor. Biz de teknik alt yapımızın yanı sıra bu alanda markalaşmaya yönelik çalışmalarımızla birlikte, Alpil Alüminyum LTD, bünyesinde SmartBOND markamızla reklam ürünleri ve TrendBOND markamızla da alüminyum kompozit panel üretimini gerçekleştiriyoruz.”

PAZAR ARAŞTIRMASIYLA

GÜÇLENMEYİ HEDEFLİYOR

IMG_3772Diğer taraftan Şirketin idari işlerini yürüten Sinan Doğan ise şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Alpil Alüminyum LTD. SmartBOND ve TrendBOND markalarımızla her geçen gün pazar payımız artmaktadır. Piyasadan önemli oranda olumlu tepkiler almaktayız. Türkiye geneli başlatmış olduğumuz bayilikler çalışmalarıyla birlikte, yurtdışı pazar araştırmalarını da orantılı olarak sürdürmekteyiz. Yakın dönem içerisinde yaptığımız görüşmeler neticesinde ihracata da başlamış olacağız. İşletmemiz 9 bin metrekarelik bir alandan oluşmaktadır. Yine idari binamız,yemek hane,banyo ve dinlenme bölümleri olmak üzere,tüm teknik donanımlara sahip 3 katlı bir ortamdan oluşmaktadır. Bünyemizde oluşturduğumuz birimlerimizle ilerleyen dönemlerde başarılı olacağımız inancını taşımaktayız. Şirketimizin kurumsallaşması ve bünyesindeki SmartBOND ve TrendBOND markalarıyla birlikte hak ettiği konuma ulaşması yönünde mücadelemizi sürdüreceğiz.”