DAĞLIKAN İnşaat Ltd. Çukurova’nın en büyük hayvancılık tesisine imza attı

IMG_3821 - KopyaOnlarca fabrika inşaatı tesisini başarıyla tamamlayan DAĞLIKAN LTD, Adana’da faaliyet yürüten Doğru Tarım İşletmesi’ne ait, Çukurova’nın en yüksek kapasiteli büyük baş hayvancılık tesisini  hizmete sunmanın gururunu yaşıyor.

Adana’da 1998 yılından itibaren inşaat sektöründe faaliyet yürütmeye başlayan DAĞLIKAN İnşaat San. Tic. Ltd. Şti.,sektörde yaklaşık 30 yılla yakın bir geçmişi bulunan Bahattin Dağlıkan tarafından kuruldu. Yüzlerce projeleriyle çok sayıda fabrika tesisini başarıyla tamamlayan Bahattin Dağlıkan, Çukurova Bölgesi’nin en büyük hayvancılık tesisine imza atmanın sevincini yaşıyor. Çeşitli sektörlere ilişkin bir çok anahtar teslimi projeleri tamamlayarak sanayicilerin hizmet vermeyi sürdüren DAĞLIKAN İNŞAAT LTD.,başta istihdam olmak üzere, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Türkiye’nin dört bir yanında organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere, sanayici ve işletmecilere projeleriyle anahtar teslimi fabrika tesisi yapan firma, güçlü alt yapısıyla da dikkat çekiyor. Sektörde hızlı bir büyüme grafiği gösteren firma, Adana merkezde çalışma ofisi ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (AOSB) 10 bin metrekarelik şantiye işletmesinde faaliyet yürütüyor.

ÇUKUROVA’NIN EN BÜYÜK

HAYVANCILIK TESİSLERİNDEN BİRİ

IMG_3337Fabrika, çelik konstrüksiyon tesis yapımı ve alt yapısıyla birlikte anahtar teslimi projeler yaptıklarını ifade eden DAĞLIKAN LTD. Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Dağlıkan,KOBİGÜNDEM Dergisi’ne şöyle konuştu: “Öncelikle şunu belirteyim; bir çok inşaat taahhüt proje uygulamalarımızla anahtar teslimi şeklinde başarıyla tamamlayarak,sanayicilerimizin hizmetine sunmuş olduk. Yine yakın dönem içerisinde başlatmış olduğumuz Çukurova Bölgesi’nin en büyük hayvancılık tesisini Doğru Tarım İşletmesi’nin hizmetine sunduk. 50 bin metrekarelik bir alan üzerine 30 bin metrekare kapalı büyük baş hayvancılık tesisinin tüm aşamalarını başlama noktasından bitiş aşamasına kadar tüm süreçleri tamamladık. IMG_3273Avrupa standartlarında  yapımını tamamladığımız bu projemizde öncelikle İsrail modelini baz alarak çalışmalarımızı yürüttük. Doğru Tarım İşletmesi yetkilisiyle birlikte bir haftalık İsrail ziyaretimizde sektörle ilgili geniş kapsamlı bir araştırma yaptık. Tüm detayları dikkate alarak, proje çalışmalarımızı başlatmış olduk. Özelikle Adana iklimini de göz önünde bulundurarak yaptığımız çalışmalarda Çukurova bölgesinin en yüksek kapasiteli büyük baş hayvancılık tesisini tamamladık. Sektörde yine bir ilki gerçekleştirerek çatı tepe noktasını 14.55 metre yüksekliğinde kurarak büyük baş hayvancılık tesisini Doğru Tarım İşletmesi’nin hizmetine sunduk. Son sistem ve teknolojik tüm alt yapı donanımlarına sahip olan işletme Tabaklar köyü Tuzla mevkide faaliyetlerini yürütmektedir.”

SEKTÖRDE ÇALIŞMA ALANI ÇOK GENİŞ

IMG_3254Sektörde geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiklerini söyleyen Bahattin Dağlıkan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Fabrika binaları, hayvan çiftlikleri, villa inşaatları, çeşitli zemin betonları, yol betonları, hafriyat, kazı dolgu işleri, plan proje hazırlanıp çizilmesi, yüzme havuzları, karayolları alt yapı menfez ve küçük köprü yapımları, çatı kaplama, sandwic panel,  ve boyalı boyasız her türlü kaplama ve montaj işleri, çatı çelik konstrüksiyon imalat boya ve montaj işleri, elektrik trafo imalat ve montaj, yangın depo ve hidrofor yapım ve montajı, soğuk hava depoları, konut ve bina yapımı, dış cephe kaplamları, bina ve cephe giydirme izolasyon işleri gibi geniş bir yelpazede faaliyet yürütüyoruz. Birçok inşaat taahhüt proje, uygulamalarımızı anahtar teslim şeklinde teslimatını yaptık. Sektörde bölgenin en güçlü inşaat firması konumunu yakalayarak, Büyük Sanayi Kuruluşları ve Türkiye’de ilk 500’e giren Doğanay Gıda AŞ gibi ve diğer sanayicilerimiz olmak üzere pek çok işletmeye fabrika inşaatı, ilave ek tesisler ve inşaat taahhüt projelerimizi  tamamlayarak sanayicilerimizin hizmetine sunduk.”

TEKNİK ALT YAPISI ÇOK GÜÇLÜIMG_3387

1998 yılından itibaren şirketleşerek kurumsallaşmanın ilk adımlarını atıklarını ifade eden Bahattin Dağlıkan, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Şirketleşmeyle birlikte sektörde sürekli artan bir iş hacmimiz oldu. Bu doğrultuda işimizle orantılı yatırımlarımızı da sürdürmeye gayret gösterdik. Adana başta olmak üzere Türkiye geneli daha çok organize sanayi bölgelerinde faaliyet yürütmemizden kaynaklı Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin metrekaresi kapalı,10 bin metrekareden oluşan şantiye alanımızı devreye aldık. Şantiye alanımız, iş makineleri başta olmak üzere mobil vinç, kepçe, kamyon, servis araçları ve şantiye ekipmanlarından oluşmaktadır. Bu doğrultuda alt yapımız güçlü bir konuma ulaştırdık. Gelişen altyapımız ve güçlü bir kadroyla yüzlerce fabrika inşat projesine imza attık. Türkiye’nin değişik yerlerinde organize sanayi bölgelerinde yapmış olduğumuz fabrika inşaatlarını tamamlayarak sanayicilerimizin hizmetine sunduk. Başta Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi, Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi ve Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere, birçok fabrika inşaatı yapımı projelerini tamamladık. Devam eden projelerimizle birlikte yıllık 8-10 civarında fabrika tesisi inşa ediyoruz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz fabrika inşaatı sayısı yaklaşık 150 civarındadır. Yaptığımız işi çok önemsiyoruz. Düşünün ki her fabrika tesisi yapımı başta istihdama, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. O nedenle yaptığımız her proje bizleri umutlandırıyor.”