Ulucan Plastik LTD, yeni tesisinde üretime başladı…

Cafer uluışık

Plastik geri dönüşüm sektöründe uzun yıllardan bu yana plastik hammaddesi ve poşet imalatını yapan Ulucan Plastik, ikinci tesisinde üretimine tam hızla devam ediyor

1995 yılında şirketleşme sürecini başlatan Ulucan Plastik San. Tic. Ltd. Şti., Genel Müdür Cafer Uluışık ve Şirket Ortağı Turan Uluışık,yönetiminde faaliyetlerini sürdürüyor. 1991 yılından bu yana plastik geri dönüşüm sektörüne giriş yapan kardeşler, 1995 yılında kurumsallaşmanın ilk adımlarını atıyorlar. Bin beş yüz metrekarelik kapalı bir alanda plastik geri dönüşüm hammaddesi ve poşet imalatıyla ticari faaliyetlerini devam ettiriyorlar. Sektörde artan iş hacimlerine orantılı olarak ikinci tesis yatırımını gerçekleştiriyorlar. Adana Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nde bulunan ve 3 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan yeni tesisle birlikte toplam kapalı alanını 4 bin beş yüz metrekareye çıkarmayı başarıyor. HACCP Sistemi AJA ve ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemleriyle imalat yapan firma, yatırımlarına devam etmeyi hedefliyor.

YENİ TESİSLE KAPALI ALAN ARTTI

IMG_2359

Yeni tesisle birlikte kapalı alanlarının 4 bin beş yüz metrekareye çıkardıklarını ifade eden Ulucan Plastik LTD.,Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Uluışık, Kobigündem Dergisine şu açıklamalarda bulundu: “Plastik geri dönüşüm sektöründe 25 yıllık bir deneyimle faaliyetlerimizi yürütüyoruz.İlk etapta küçük bir işletme olarak başladığımız ticari faaliyetlerimizi zaman içerisinde geliştirerek yolumuza devam ettirmeyi sürdürdük. Üretim hatlarımızı ve tesisimizi süreç içerisinde yaptığımız yatırımlarla güçlü bir konuma ulaştırdık. Teknolojik alt yapımızın yanı sıra Adana Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’nde ikinci tesisimizi devreye aldık.3 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan modern donanımlı yeni tesisimizin yanı sıra,mevcut işletmemizle kapalı alanımızı artırarak 4 bin beş yüz metrekareye çıkarmış olduk.”

ÜRETİM KAPASİTESİ ARTI

IMG_2377

Yeni tesis ve yeni makine yatırımlarıyla üretim kapasitesinde ciddi bir artış sağladıklarını söyleyen Cafer Uluışık, açıklamalarına şu şekilde tamamladı: “Yeni tesisle birlikte üretim hatlarımızı daha güçlü bir konuma ulaştırdık. Buda mevcut üretim kapasitemizi ciddi bir oranda artmasını sağlamış oldu.Geri dönüşüm poşet üretiminde aylık yüz ton,hışır poşet üretiminde ise aylık 200 ton üretim yapabilir bir konuma ulaşmış olduk. Tesisimiz geri dönüşüm makineleri ve poşet üretim makinelerinde oluşmaktadır. Yüksek yoğunluklu ve alçak yoğunluklu poşet üretimimizle Türkiye geneli pek çok sektörlere hitap etmekteyiz.”

BAYİLİK SİSTEMİYLE SATILIYOR

Turan uluışık

Diğer taraftan Türkiye geneli bayilik sistemiyle ürün satışını yaptıklarını belirten Şirket Ortağı Turan Uluışık, ise şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Türkiye geneli 30 yakın bayilik sistemiyle ürünlerimizi piyasaya sunuyoruz. Marketler,sebze ve meyve reyonları başta olmak üzere geniş bir kesime hitap ediyoruz. Yine hışır poşet imalatımızla pek çok sektörlere hitap ediyoruz. Polietilen (YYPE) ve alçak yoğunluklu polietilen hammadde (YYPE) mamül baskısız, istenilen her boyut ve renkte poşet imalatını yapmaktayız. Dolayısı ile gelen tüm talepleri karşılaya bilir bir konumdayız. İş hacmimize orantılı olarak, yatımlarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Bayilik sistemiyle önümüzde ki dönemde Pazar payımızın artacağını ön görüyoruz. Biz de bu doğrultuda yapacağımız yeni bayilik çalışmalarıyla birlikte Türkiye’nin her noktasını ulaşmayı hedefliyoruz. Yine firmamızın öncelikli hedefi kalite ve müşteri memnuniyeti olup,müşteri ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılamak ve kaliteden ödün vermeden sektörde ki faaliyetlerimizi en doğru şekilde sürdürmeye gayret göstereceğiz.”