Feydaş Makine Ltd. ikinci tesisini devreye aldı…

Plastik sektöründe geri dönüşüm makineleri imalatı yapan Feydaş Makine, 2.bin metrekarelik alandan oluşan ikinci tesisini devreye aldı. İkinci tesisle birlikte makine parkurunu da geliştiren firma, sektörde ilk sıralarda olmanın gururunu yaşıyor.

Adana Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ndeki mevcut 2 bin 500 metrekarelik alandan oluşan tesisinde, plastik geri dönüşüm makineleri imalatı yapan Feydaş Makine Mühendislik Ltd. Şti., planladığı hedeflerine ulaşmanın sevincini yaşıyor. Mevcut 2 bin 500 metrekarelik tesisin yanı sıra, 2 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan ikinci tesisini devreye alan firma, yeni tesisle birlikte toplam 4 bin 500 metrekarelik kapalı bir alanda üretim gerçekleştirir hale geldi. Bu yatırımlara orantılı olarak, son teknoloji CNC makine yatırımları da yapan firma, gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı pazarlarda güçlenmesini sürdürüyor. Bu yatırımlarla Avrupa ülkelerindeki ihracat payını artırmayı ön gördüklerini özelikle vurgulayan Gökhan Yoldaş, önümüzdeki dönemlerde tüm Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştireceklerini belirtti.

HEDEFLERİNİ YAKALADI

Feydaş Makine olarak,1986 yılından bu yana plastik geri dönüşüm makineleri imalatı yaptıklarını söyleyen Feydaş Makine ve Mühendislik LTD. Genel Müdürü Gökhan Yoldaş, bu süreç içerisinde planladıkları hedeflerini büyük ölçüde gerçekleştirdiklerini ifade ederek, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Plastik geri dönüşüm makineleri imalat sektöründe babadan oğula geçen 28 yıllık bir iş tecrübesiyle faaliyet yürütüyoruz. Bu çerçevede sürekli gelişen ve büyüyen sektörümüzle alakalı bir çok girişimlerde bulunarak önemli yatırımlar gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Planladığımız tüm hedeflerimizi kısa bir süre içerisinde başarmış olduk. İkinci tesisimizi devreye almanın yanı sıra, makine parkurumuzu da Türkiye’de sayılı ve bölgede tek olan son teknoloji CNC makine yatırımlarıyla güçlü bir konuma ulaştırdık. Bu süreçde hedeflediğimiz ve planladığımız tüm çalışmalarımızı tamamlayarak yeni yatırımlar gerçekleştirmiş olduk. Sürekli artan iş hacmimize orantılı olarak sektörde hedeflediğimiz ilk sıralarda olmanın başarısıyla yolumuza devam edeceğiz.”

MAKİNE PARKURUNU GÜÇLENDİRDİ

Üretim hatlarını sürekli yenilediklerini ve teknolojiyi yakından takip ederek son teknolojik makine yatırımları gerçekleştirdiklerini açıklayan Gökhan Yoldaş, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “İş kalitesini ve verimliliği artırmak için ar-ge ekibimizle sürekli yenilenme ile faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu çerçevede yeni makine yatırımları yaparak teknik alt yapımızı güçlendirdik. Şu an Türkiye’de sayılı ve bölgede tek olan CNC BORVERK makinesini devreye aldık. Büyük bir kısmını öz kaynaklarımızla ve Çukurova Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirmiş olduk. CNC BORVERK makinesiyle, dünyada en az üretimi olan SHREDDER (parçalayıcı) makinesinin seri bir şekilde üreterek piyasaya sunmuş olduk. Yine imalatını yaptığımız yeni tip plastik kırma makinelerinde bu tezgah sayesinde daha hassas ve üst düzey bir kalitede üretilmesini sağlamış olduk. CNC BORVERK ve CNC son teknoloji tezgahlarla Avrupa standartlarında üretim yapa bilir bir konuma ulaştık. Bu doğrultuda yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yine kısa bir dönem içerisinde AR-GE birimizle devreye alacağımız kalite kontrol laboratuarımızla müşteri memnuniyetini en üst seviyelere çıkartacağız.”

AVRUPA’DAKİ İHRACAT PAYNI ARTIRACAK

Son yatırımlarla birlikte ikinci tesisinde devreye alınmasıyla, ihracat bazlı çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Gökhan Yoldaş “Plastik geri dönüşüm sektöründe iç pazarda ilk sıralarda olduğumuzu söyleyebilirim. Yurt genelinin tamamına hitap ediyoruz. Özelikle yeni yatırımlarımlar la birlikte, ikinci tesisin devreye alınmasıyla üretim kapasitesinde ciddi bir artış sağlamış olduk. Buda mevcut ihracat payımızın sürekli büyümesini beraberinde getirdi. Yaklaşık 20 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Önümüzde ki dönemlerde Avrupa’daki ihracat payımızı artırmayı hedefliyoruz. Yaptığımız yeni yatırımlarla birlikte tüm Avrupa ülkelerine ihracat yapa bilir bir konuma ulaştık. Plastik geri dönüşüm makineleri imalatında Avrupa standartlarında üretim gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda ihracat odaklı araştırmalarımızda yoğunlaşarak mevcut Avrupa’daki ihracat payımızı yükseltmeyi amaçlıyoruz.”

ÜRETİM PROGRAMI

Üretimin yanı sıra iş gücü kalitesi, iş verimliliği ve müşteri memnuniyetini esas aldıklarını bu doğrultuda servis tedarik ağıyla hizmet verdiklerini vurgulayan Gökhan Yoldaş, üretim programıyla ilgili de şu bilgileri verdi: “ Üretim programımızda, Hdpe-Ldpe film makineleri, Hdpe, Ldp, pp, granül makineleri, kafadan kesme garnül makineleri, aglomer makineleri, plastik kırma makineleri, plastik sıkma makineleri, Hdpe kafadan kesme granül makineleri, plastik boru makinesi, burgu mil kovan ve enjeksiyon ocak imalatı, pet yıkama ünitesi ve geri dönüşüm tesisiyle geniş bir yelpazede üretim gerçekleştiriyoruz.”