IŞIN BORU,sektörde büyüme kaydediyor…

Pprc boru ve ek parçaları üretimini yapan EMS PLASTİK, “IŞIN BORU” markası ile sektörde önemli aşamalar kaydediyor. Satış grafiğinde hızlı bir büyüme kaydeden firma, yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.

ENTEGRE ÜRETİME GEÇTİ

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi bölgesindeki fabrikalarını entegre bir tesisi konumuna getirdiklerini söyleyen Işın Boru Genel Müdürü Muzaffer Onatça, “ Üretim tesisimiz,30 bin metrekare açık alan üzerinde, toplam 20 bin metre karelik, kapalı bir alandan oluşmaktadır. Başta plastik enjeksiyon, ekstürizyon, metal işleme, kalıphane,nikel kaplama, laboratuvar, kalite kontrol, paketleme ve depolama birimleri olmak üzere, geniş bir alanda üretim üniteleri oluşturarak, entegre bir üretim gerçekleştirmekteyiz” dedi.

SÜREKLİ YATIRIM YAPIYOR

Firma, Işın Boru Markası ile,Pprc boru ve ek parçalarının tüm guruplarını üretiyor.Ayrıca boru ek parçalarında kullanılan metal yarı mamülleri de kendi bünyesinde yapıyor.Yeni yatırımlarla birlikte gelişmiş, teknolojik ve seri makine parkuru ile üretim yaptıklarını söyleyen Muzaffer Onatça, KOBİGÜNDEM Dergisine açıklamalarını şu şekilde sürdürdü,“ Yıllık 5 bin beş yüz ton hammadde tüketimi yapmaktayız.Buna paralel olarak üretimde yüzde 40 artış sağladık.Plastik boru ve ek parçaları gurubuna 21 adet üretim kapasitesi yüksek yeni kalıp ilave yaptık. Bununla birlikte boru ek parçalarının 110 milimetresi dahil, tüm guruplarını üretiyoruz. Yine 2011 yılında bir milyon dolarlık bir makine yatırımımızla, 4 adet ileri teknoloji, enjeksiyon makinası ve iki adet tam otomatik, ekstürizyon makinası alarak, makine parkurumuzu güçlendirdik. Tam otomatik ekstürizyon makinası ile bir dakika da 24 metre boyunda boru üretimi yapabiliyoruz”diye konuştu.

İÇ VE DIŞ PAZARDA GÜÇLENİYOR

Işın Boru, Adana OSB’deki yeni fabrikasıyla üretim kapasitesini artırarak, iç ve dış pazarda payını büyütüyor. Sektörde yaklaşık 30 yıllık bir tecrübelerinin olduğunu belirten, Muzaffer Onatça, Işın Boru markasıyla Türkiye genelinde bayilik sistemi ile çalıştıklarını ve 500’ün üzerinde satış noktaları oluşturduklarını söyledi. Ürün çeşidi ve kapasite olarak gelen tüm taleplere cevap verebilecek konuma ulaştıklarını vurgulayan Muzaffer Onatça, “Şu an mavi, yeşil, beyaz, gri, bej ve siyah boru ve ek parçalarını üretiyoruz. Ayrıca yeni bir teknoloji olan cam elyaf takviyeli kompozit boru üretimine de başladık. Önümüzdeki dönemlerde ürün yelpazemizi daha da çoğaltarak yeni ürünleri piyasaya sunmak istiyoruz. Şirketimizin Işın Boru markası ile yakalamış olduğu başarıyı, sürdürerek sektörde idalı bir konuma ulaşma amacındayız. İç ve dış pazarda her geçen gün güçleniyoruz. Üretimin yüzde 70’ini yurtdışına gönderiyoruz. Mevcut 26 ülkeye yapmış olduğumuz ihracatımıza, Etiyopya,Sudan,Umman ülkelerini de ekleyerek 29 ülkeye çıkardık”şeklinde konuştu.

FLATÖR DE ÜRETİYOR

Bünyelerinde güneş enerjisi sektöründe kullanılan, flatör imalatını da yapan firma, Onatça Flatör markasıyla, iç ve dış pazarda satış gerçekleştiriyor. Ayda 80 bin adet flatör imalatı yaptıklarını bildiren Muzaffer Onatça, “ Onatça flatörlerin tüm ölçek tip ve modellerini üretiyoruz. İnşaat ve güneş enerjisi sektöründe kullanılan TSEK, belgeli bu ürünümüzü, yurt içi ve yurtdışı pazarlarda aranan bir marka haline getirdik. Yine boru ve ek parçalarında uluslar arası alanda geçerli olan TSE belgesini ve Sağlık Bakanlığından onaylı içme suyunda kullanılabilinir, (su kalitesine etkisi deneyi) belgesini de almış olduk”dedi