Özkanlar Baskül,sağlam gidiyor…

Mekanik tartı aletleri üretimiyle girdiği sektörde 26 yıldır elektronik tartı sistemleri üreten Özkanlar Baskül, 2011 yılı hedeflerini gerçekleştirerek, yüzde yüz artış sağlamanın gururunu yaşıyor.

Özkanlar Baskül, 1985’te mekanik tartı aletleri üretimi yapmak üzere küçük bir işletme olarak kuruldu. Teknolojiyi yakından izleyen firma, 1995’ten ise elektronik tartı sistemleri üretmeye başladı. Büyük araç kantarları başta olmak üzere geniş ürün yelpazesiyle birçok sektöre hizmet veren Özkanlar Baskül, müşteri ihtiyaçlarını tam olarak karşılama ilkesiyle çalışmasını sürdürüyor. Firmanın hedefi, yeni ürünlere imza atarak sektörün öncüsü olmak. Firma şu anda üretimini bin 600 metrekare kapalı alanda sürdürüyor. Mühendis, teknik eleman, ustabaşı ve işçilerden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir ekiple çalışmalarını yürütüyor. Ayrıca bünyesinde bulundurduğu kalibrasyon aracıyla fabrikalardaki kantarların, kalibrasyon (ölçümleme) ve yasal doğrulama hizmetini de veriyor.

CE SERTİFİKASI VAR

İmalattan satışa kadar tüm aşamalarda 2011 hedeflerinin tamamını gerçekleştirdiklerini belirten Özkanlar Baskül Şirket Müdürü İsmail Hakkı Özkan, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne yaptığı açıklamada “Özelikle mevcut ihracatımızı yüzde 50 artırarak yüzde 12’lik ihracat payımızı yüzde 25’e çıkardık. 2012’de de bu umudumuzu korumaktayız” dedi. ISO 9001/2000 kalite yönetim sistemini bünyelerine katarak CE sertifikasıyla Avrupa standartlarında üretim yaptıklarını belirten Hakkı Özkan, her aşamada müşteri memnuniyeti ilkesini kendilerine rehber edindiklerini söylüyor. Özkan, “Sürekli iyileştirmeyi, üretimden satışa, teknik servisten insan kaynaklarına kadar bütün birimlerimizle en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Teknik ekibimizin yanı sıra bir kalibirasyon aracımız ve beş servisi aracımızla 7 gün 24 saat teknik servis hizmeti de veriyoruz. Tatil ve özel günlerde mutlaka teknik bir elaman bulundurarak müşterilerimizin teknik problemlerini çözme yoluna gidiyoruz” diyor.

PORTFÖY GENİŞ

Ürün gurubunda çeşitlemeye gittiklerini ve ilave yeni ürün imalatı gerçekleştirdiklerini bildiren İsmail Hakkı Özkan şu açıklamalarda bulundu: “Yeni ürünlerimizden konteynır tartım sistemi ve transpalet baskülü olmak üzere,geniş bir ürün gurubu ile hizmet veriyoruz. Bunların yanı sıra elektronik taşıt kantarı, endüstriyel tartım sistemleri, transpalet kantarı, mermer kantarı, demirci baskülü, bant kantarı, monoray tartım sistemleri, endüstriyel çözümler,beton santrali, otomasyon yem dolum makinesi, sıvı-katı dolum sistemleri, paket sayım sistemleri, PLC-SCADA uygulamaları, dozajlama sistemleri, vagon kantarı, dinamik tarım sistemleri, kepçe kantarı, ekskavatör kantarı, araç üstü tartım sistemleri, forklift kantarları ve uzaktan kontrollü tartım sistemleri gibi geniş bir ürün yelpazesiyle  faaliyet gösteriyoruz. dedi. Uzaktan kontrollü tartım sistemlerinde kamera ve trafik ışık sistemleriyle piyasaya sunduğumuz bu yeni sistemle operatörün kantara uzak bir noktadan dahi bile gerekli kontrolleri yaparak yönete bilmesini ve gerekli tüm giriş çıkış işlemlerini gerçekleştirebilmesini sağlamış olduk.”

İHRACATTA HEDEF YÜZDE 50

Türkiye pazarının her noktasına hizmet verdiklerini ve ihracatta üretimin yüzde 25’ini Ortadoğu ülkelerine Cezayir, Suudi Arabistan, Nijerya, Ürdün, Suriye ve Irak’a ihraç ettiklerini kaydeden İsmail Hakkı Özkan, “Hedefimiz ihracatımızı, Avrupa ülkelerine yapmak ve ihracat payımızı yüzde 50’ye çıkarmak” diyor. Irak’ta bir temsilcilerinin olduğunu kaydeden Özkan, arz, takip ve ekonomik oluşumları temsilcileri kanalıyla takip ettiklerini belirtiyor.

YENİ TESİS YATIRIMI

İsmail Hakkı Özkan şöyle devam etti: “Geldiğimiz noktada yatırımlarımıza devam kararı aldık. Bu doğrultuda Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde yeni kuracağımız tesisi 2012 sonlarına doğru üretime hazır bir şekle getirmeyi hedefimize almış bulunmaktayız. Yeni tesis toplamda 9 bin metrekarelik bir alan üzerine, 5 bin metrekarelik kapalı bir alandan oluşacaktır. Proje aşmasında olan bu yatırımımızı 2012 yılının sonlarına doğru üretime hazır hale getireceğiz. Ayrıca KOSGEB’den önemli destekler almaktayız. KOSGEB desteklerini çok önemsiyoruz. Büyüme sürecimizde bize yol arkadaşlığı yapıyor diye biliriz” dedi.