ÜNALLAR MAKİNA, 2019’da ihracata ağırlık vermeye başladı…

IMG_0690

Adana’da hidrolik, pnömatik imalatlarıyla pek çok sektöre hitap eden Ünallar Makina, yurt dışı odaklı çalışmalarıyla birlikte 2019 başlarından bu yana ihracata ağırlık vermeye başladı.

Uzun yıllardan bu yana Adana Metal Sanayi Sitesi’nde hidrolik, pnömatik imalatlarıyla sanayi kuruluşlarına ve pek çok sektöre hitap eden Ünallar Makina Ltd. Şti., kendi bünyesinde gerçekleştirdiği makine üretimiyle, sektörde emin adımlarla ilerliyor.Kauçuk zemin kaplama makinesi, kauçuk merdiven kaplama makinesi, fırın köprüsü, pres makineleri, baraj açma ve kapama üniteleri, hidrolik silindirler, hidrolik blok tasarım ve imalatlarını bünyesinde gerçekleştiren firma; gelen talepler doğrultusunda paketleme tartım bunkeri, çatik kompresörü, rulo ve miller ile hidrolik yük asansörleri olmak üzere, çeşitli imalatlarıyla Türkiye geneli müşterilerine hizmet veriyor. Bu faaliyetler çerçevesinde özellikle makine üretimiyle, 2018 yılında ilk ihracatını gerçekleştiren firma, 2019 yılı başlarından bu yana ihracat odaklı çalışmalarına hız verdi.

İHRACATA AĞIRLIK VERİYOR

IMG_6764

Bünyelerinde makine üretimiyle birlikte ilk ihracata başladıklarını söyleyen Ünallar Makina Ltd. Şti. Genel Müdürü Murat Okur, Kobigündem Dergisi’ne yaptığı açıklamada, “Bünyemizde üretimini yapmış olduğumuz esnek zemin kaplama makinesi, karıştırıcı mikser ve yapıştırıcı makinelerimizle birlikte ilk ihracatımızı 2018 yılı içerisinde gerçekleştirdik. Kazakistan, Irak ve Tunus’a yaptığımız ihracatların yanı sıra, Sudan ve Özbekistan gibi ülkelerle devam eden bağlantılarımızla ihracat yaptığımız ülke sayısını artırdık. 2019 yılıyla birlikte ihracat odaklı çalışmalarımızı özenle sürdürmeye gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalarla birlikte ihracata ağırlık vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

HİDROLİK YÜK ASANSÖRLERİ İMALATINDA TALEPLER ARTMAYA BAŞLADI

IMG_0618

Uzun yıllardan bu yana pek çok imalatçı firmaya ve çeşitli sektörlere hizmet verdiklerini belirten Murat Okur, “Uzun yıllardan bu yana başta bölgemiz ağırlıklı olmak üzere, Türkiye geneli imalatçı firmalara çeşitli imalatlarımızla hizmet vermekteyiz. Hidrolik yük asansörleri imalatında talepler artmaya başladı. Gelen talepler doğrultusunda, hızla büyüyen bir müşteri portföyü oluşturduk. Bu da imalat alt yapımızı güçlü bir konuma ulaştırmamıza vesile oldu. Yaptığımız ilave yatırımlarla birlikte imalat tezgahlarımızı genişlettik. Bu doğrultuda 2019 yılı içerisinde müşteri portföyümüz içerisinde bulunan PEUGEOT ÖZTEK Motorlu Araçlar Ticaret Anonim Şirketi’nden hidrolik yük asansörü talebi aldık. Yakın dönem içerisinde başlamış olduğumuz tonajlı yük asansörleri üretimini gerçekleştirerek, üçer ton kapasiteli 4 addet hidrolik yük asansörlerini PEUGEOT ÖZTEK’in hizmetine sunmuş olduk” diye konuştu.

MÜŞTERİ PORTFÖYÜNÜ ARTIRDI

IMG_0538

Türkiye geneli büyük sanayi kuruluşlarıyla da çalıştıklarını açıklayan Murat Okur, mevcut müşteri portföyünün yanı sıra, büyük sanayi kuruluşlarını da eklediklerini belirtti. Murat Okur, “Bunlar içerisinde Soda Sanayi ve çimento farikaları başta olmak üzere, birçok firmayla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Paketleme tartım bunkeri, çatik kompresörü, rulo ve miller gibi imalatlarımızla büyük sanayi kuruluşlarına hizmet vermeye başlayarak müşteri portföyümüzü artırmış olduk. Yine hidrolik pompa, hidro motor grupları ve hidrolik piston imalatlarımızın yanı sıra; tamir, bakım ve teknik servis hizmetlerimizle de müşterilerimize çözüm ortağı olmaya çalışıyoruz” dedi.

İMALAT ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRDI

IMG_0548

Gelen talepler doğrultusunda imalat çeşitliliğini de önemli oranda artırdıklarını ifade eden Murat Okur, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Kauçuk zemin kaplama makinesi, kauçuk merdiven kaplama makinesi, fırın köprüsü, pres makineleri, baraj açma ve kapama üniteleri, hidrolik silindirler, hidrolik blok tasarım ve üretimleriyle imalat çeşitliliğimizi artırdık. Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda paketleme tartım bunkeri, çatik kompresörü, rulo ve miller gibi imalatlarımızla da hizmet vermeye devam ediyoruz. Özellikle kauçuk zemin kaplama makinesinde 20’lik kalıp, 28’lik kalıp, 30’luk kalıp ve 32’lik kalıp olmak üzere üretimini yapıyoruz. Alt ve üst kısmından basmalı zemin kaplamada 400×400 milimden başlayan ve bir metreye kadar olan çeşitli ebatlarda kauçuk zemin kaplama makine imalatı gerçekleştiriyoruz.”