Feydaş Makina, Yeni tesisinde üretime başladı…

Feydaş Makine’den

yeni tesiste üretim artışı

Plastik sektöründe geri dönüşüm makine imalatı yapan Feydaş Makine ve Mühendislik Sanayi LTD, devreye aldığı modern tesisiyle üretimde önemli artış sağlayacak

Adana’da 1986’da Fehmi Yoldaş tarafından kurulan Feydaş Makine, Adana Seyhan Sanayi Sitesi’nde devreye aldığı yeni tesisle plastik geri dönüşüm makineleri imalatında daha kaliteli ve daha kısa zamanda üretim yapıyor. Firmanın Genel Müdürü Gökhan Yoldaş, modern tesisle üretimde büyük bir artış sağlayacaklarını, dış pazarda ihracat payını yüzde 40’lara çıkardıklarını söyledi. Yeni tesisin 2 bin metrekare kapalı alandan oluştuğunu kaydeden Gökhan Yoldaş, “Yeni tesisle personelin çalışma koşulları iyileştirilerek daha ferah bir ortamda çalışmalarını sağlamış olduk” dedi.

DÖNÜM NOKTASI

Bundan 24 yıl önce faaliyete geçtiklerinde 120 metrekarelik küçük bir işyerinde işe başladıklarını, 1999’da Adana Metal Sanayi Sitesi’nde 300 metrekarelik alanda üretim yapmaya başladıklarını belirten Gökhan Yoldaş, 2002’de Fehmi Yoldaş’ın vefatıyla üç kardeş olarak plastik sektöründe makine imalatı faaliyetlerini sürdüklerini anlattı. Şirket şimdi genel müdürlükte Gökhan Yoldaş, işletme müdürlüğünde Can Yoldaş ve üretim müdürlüğünde Ali Yoldaş’ın yönetiminde 3 koldan kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atıyor. Yeni tesis de, Feydaş Makine’nin ilerlemesinde önemli bir dönüm noktası olma özelliği taşıyor.

YATIRIMLAR SÜRECEK

Yeni tesisle birlikte yeni makine yatırımlarının devam edeceğini söyleyen Feydaş Makina Genel Müdürü Gökhan Yoldaş, Kobigündem Dergisi’ne yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: “Feydaş Makine geçen 8 yıllık bu zaman zarfında Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdi. Üretimimizi 4 kat arttırarak yurtiçi ve yurtdışı satışlarında iyi noktalara geldiğimizi düşünüyoruz. Günümüz rekabet koşulları göz önünde tutulduğunda, kaliteyi ve dürüstlüğü öncelikli ilkemiz olarak benimsedik. Dolayısıyla  her geçen gün müşteri portföyümüzü arttırdık. Ürün çeşitlerimizde plastik geri dönüşüm makineleri ve buna bağlı tüm tesis kurulum imalatlarını yapıyoruz.”

ÇİN’LE RAKABET GÜCÜ

Ukrayna, Özbekistan, Azerbeycan, Rusya, Tunus, Fas, Bulgaristan, Arnavutluk, Irak, İran, Suriye, Lübnan ve Suudi Arabistan’a ihracat yaptıklarını kaydeden Gökhan Yoldaş şöyle devam ediyor: “Çin’e rakip olan bir firmayız. Makine yapım ve üretiminde performansı arttırıcı Ar-Ge çalışmalarında yenilikçi bir yol sürdürmeyi hedefliyoruz. İmalatını gerçekleştirdiğimiz makinelerin kapasitelerini yüzde 50 oranında artırma amacındayız. Ayrıca maksimum enerji ve su tasarrufu yönünde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Kaliteden ödün vermeden, en uygun fiyatla üretimi sağlamak için çabalıyoruz. ISO 9001-2000 UKAS kalite sistem belgeleriyle imalat yapıyoruz. Bünyemizdeki çalışanlara düzenli olarak ayda bir kez kurslar düzenliyoruz. Ayrıca yeni elemanlara da oryantasyon çalışmaları düzenli bir şekilde aktarılıyor.”

GENÇLER DESTEKLENMELİ

Gökhan Yoldaş, yurtiçindeki en büyük sıkıntılarından arasında yeni girişimcilere devlet desteğinin olmamasını ve buna bağlı teşviklerin verilmemesini gösteriyor. Yoldaş, “Rakip firmaların haksız rekabet ortamı yaratması, hammadde fiyatlarının inanılmaz derecede değişikliğine neden oluyor. Bu da verilen tekliflerin ve üretim sözü verilen makinelerin istenilen düzeyde olmamasını beraberinde getiriyor. Hammadde fiyatlarındaki bu artış ve ürün kalitesinin düşmesi de kaçınılmaz şekilde müşteri kaybına neden oluyor” dedi.

ÜRÜN PORTFÖYÜ

Feydaş Makine ve Mühendislik LTD bünyesinde; Hdpe-Ldpe film makinaları, kafadan kesme granül makineleri, Aglomer makineleri, plastik kırma makineleri, plastik sıkma makineleri, Hdpe kafadan kesme granül makineleri, plastik boru makinesi, sera örtüsü (branda) film makineleri, burgu mil kovan imalatı, granül kesme makinesi, pet yıkama ünitesi, geri dönüşüm tesisi imalatı yapılıyor.