Çınarlar Geri Dönüşüm, üretim kapasitesinde dört kat artış sağladı…

IMG-20180607-WA0002

Plastik geri dönüşüm sektöründe faaliyet yürüten Çınarlar Geri Dönüşüm LTD, 2018 yılı başlarında startını verdiği yeni yatırımlarla, mevcut üretim kapasiteni dörde katladı.

Adana’da plastik geri dönüşüm üretimiyle faaliyete geçen Çınarlar Geri Dönüşüm Entegre Plastik San. ve Tic. Ltd. Şti., 2018 yılının ilk ve ikinci çeyreğinde yaptığı 6 milyon TL maliyetli yeni yatırımlarıyla birlikte üretim hatlarını bir üst seviyeye yükselterek, kapalı alanını da 6 bin metrekareye çıkardı. Yine 2018 yılı ilk çeyreğinde aylık bin ton kapasiteli yeni PET FLAKE, üretim tesisini devreye alan firma, tekstil ve gıda sektörlerine de hitap etmeye başladı. Ayrıca plastik granül üretim hatlarını üç katına çıkaran firma, aylık bin ton üretim kapasitesini yakalamış oldu.

KARDEŞLERİN GÜÇ BİRLİĞİ

IMG-20180607-WA0036

Dört kardeş yönetiminde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Çınarlar Geri Dönüşüm Entegre Plastik San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Mustafa Çınar, Kobigündem Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Plastik geri dönüşüm sektöründe babadan oğullara geçen bir süreçten geldiklerini belirten Mustafa Çınar, “Sektörde uzun yıllara dayanan bir özgeçmişe sahibiz. Erdal Çınar, Kamil Çınar ve Rıdvan Çınar kardeşler olmak üzere, kardeşlerin güç birliğini oluşturduk. Plastik geri dönüşüm sektöründe ekonomiye katma değer sağlıyoruz. Çevreye ve doğaya karşı duyarlı bir sorumluluk bilincinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız faaliyetlerle bölgede istihdama ve katma değer yaratmaya özen gösteriyoruz” dedi.

IMG-20180607-WA0022

YENİ YATIRIM 6 MİLYON TL

2018 yılı başlarından itibaren startını vermiş oldukları yatırımları gerçekleştirdiklerini söyleyen Mustafa Çınar, açıklamalarında; “2018 yılı Ocak ayı içerisinde başlatmış olduğumuz yatırımlarımızın pek çoğunu 6 aylık zaman içerisinde tamamlamış olduk. Tesis büyütme ve üretim hatlarımıza önemli ilaveler yaptık. Geri dönüşüm sektöründe uzun yıllara dayanan bir deneyimle yatırımlarımızı sürdürdük. Özellikle 2010 yılından bu yana kurumsallaşma sürecimizi başlatarak, iş hacmimizle orantılı olarak, yeni yatırım yapma kararları aldık. Ayrıca 2018 yılı birinci ve ikinci çeyreğinde 6 milyon TL maliyetli bir yatırım gerçekleştirerek, büyümemizi devam ettirdik. Bu yatırımlarımızla birlikte kapalı alanımızı 6 bin metrekareye çıkarmanın yanı sıra, üretim hatlarımızın da güçlü bir konuma ulaştırılmasını sağlamış olduk” ifadelerine yer verdi.

IMG-20180607-WA0006
IMG-20180607-WA0020

ÜRETİM KAPASİTESİ 2000 TONA ÇIKTI

IMG-20180608-WA0002

PE (Polietilen) GRANÜL ve PET FLAKE üretiminde aylık toplamda 2 bin ton üretim kapasitesine ulaştıklarının bilgisini de veren Mustafa Çınar, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “PE POLİETİLEN’de aylık bin ton ve PET FLAKE’te ise yine aylık bin ton üretim kapasitesine ulaştık. Yani tesisimizi toplamda aylık 2 bin ton hammadde üretimi yapabilir bir seviyeye getirmiş olduk. Ambalaj atığı ve üretim atığı toplama araçlarımızla, tesisimize gelen bu malzemeleri çeşitli aşmalardan geçirerek, hammaddeye dönüştürüyoruz. Yürüttüğümüz bu faaliyetlerimizle ekonomiye katma değer yaratmanın yanı sıra, çevreye ve doğaya zarar veren bu maddeleri de ekonomiye kazandırmış oluyoruz. Dolayısıyla yapmış olduğumuz bu geri dönüşüm hizmetlerimizle, firmamızın duyarlılığını hep ön planda tutmaya çalıştık. Bu bilinçle firmamızın sektörde daha üst seviyelere geçmesi yönünde yatırımlarımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz.”