ASLANLAR GROUP’TAN 4.5 milyon dolarlık ek yatırım…

IMG-20180515-WA0001 (2)

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet yürüten ASLANLAR GROUP, yaptığı ek yatırımlarla, kapasitesini yüzde 15 arttırdı.

20180515_162045

Yaklaşık 30 yıldan bu yana alüminyum profil imalatıyla adından söz ettiren Aslanlar Alüminyum, geldiği noktada ASLANLAR GROUP olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bünyesinde ASLANLAR Alüminyum markasıyla alüminyum profil üretimi, WİNAS markasıyla PVC profil üretimi ve ASSOLAR markasıyla da vakum tüplü cam boru üretimi yapan firma; sürekli öz kaynaklarıyla yatırımlarını sürdürüyor. 2018 yılı ilk çeyreğinde ise 4,5 milyon dolarlık ek yatırımlarla üretim kapasitesini yüzde 15 arttıran ASLANLAR GROUP, bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam ediyor.

KAPASİTEDE YÜZDE 15 ARTIŞ

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tesislerinde entegre bir konumda üretim yaptıklarını söyleyen ASLANLAR GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Kobigündem Dergisi’ne yaptığı açıklamada, “Yaptığımız işin her evresinde yatırımı önceleyen bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu çerçevede sürekli yenilenmeyi hedefimize alarak yatırımlarımızı hep devam ettirdik. 2018 yılı ilk çeyreğinde 4,5 milyon dolarlık ilave yatırımlarımızla birlikte, üretim kapasitemizde yüzde 15 bir artış sağladık. Geldiğimiz noktada üretim hatlarımızı tam entegre bir konuma ulaştırarak, istihdama olan katkımızı da yükseltmiş olduk” dedi.

20180608_154318

KENDİ MARKALARIYLA ÜRETİYOR

Yaklaşık 60 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan tesiste, kendi markalarıyla üretim yaptıklarının bilgisini veren Mehmet Aslan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “ASLANLAR GROUP bünyesinde oluşturduğumuz kendi markalarımızla üretim yapmaktayız. Markalarımızın tamamı ulusal ve uluslararası pazarlarda güçlü bir konuma ulaşmış durumda. ASLANLAR Alüminyum markamızla alüminyum profil üretimi, WİNAS markımızla PVC profil üretimi ve ASSOLAR markamızla da vakum tüplü cam boru üretimi gerçekleştiriyoruz.”

İLK ÇEYREKTE İHARCATINI ARTTIRDI

IMG_6977

Üretimini yapmış oldukları ürünlerin tamamını yurt içi ve yurt dışı pazarlarda oluşturdukları satış noktalarıyla müşterilerine ulaştırdıklarını ifade eden Mehmet Aslan, açıklamalarını “Yaptığımız ek yatırımlarla, özelikle yurt dışı pazarlarda, 2018 yılının ilk çeyreğinde mevcut ihracatımızı yüzde 15 artırmış olduk. Dolayısıyla ülke ekonomisine olan katkılarımızı devam ettiriyoruz. Bu bilinçle önümüzdeki dönemlerde yatırımlarımızı ivedi bir şekilde sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda ASLANLAR GROUP olarak, yine işimizin her evresinde yatırımı önceleyen bir anlayışla büyümemizi sürdürmeye gayret göstereceğiz” diyerek tamamladı.