ULUIŞIK Plastik LTD., Ürün çeşitliğini artırdı…

sayfa da 1

Baskılı ve baskısız mağaza, market poşetleri üretimini yapan ULUIŞIK LTD.,ürün çeşitliliğini artırarak F2 naylon torbası üretimine de başladı.

Adana’da 2010 yılından bu yana plastik sektöründe poşet imalatıyla faaliyete başlayan ULUIŞIK Plastik San.ve Tic. Ltd. Şti.,2013 yılında sektörde önemli yatırımlar gerçekleştiriyor.Adana Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde 2 bin seküzyüz metrekarelik alandan oluşan yeni tesis ve yeni makine yatırımlarıyla birlikte,sektörde önemli aşamalar kaydediyor.2014 yılından itibaren tam otomasyon ve son teknolojik makine parkuruyla donatılmış yeni tesis de üretimini sürdüren firma,aylık üretim kapasitesine 160 tona çıkarmayı başarıyor.Baskılı,baskısız mağaza ve market poşetleri,çöp poşetleri üretimini yapan firma,F2 Naylon torbası üretimiyle de ürün çeşitliliğini artırarak sektörde ilerleme sağlıyor.

IMG_2744

AYLIK ÜRETİM KAPASİTESİ 160 TON

Adana Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde ki tesisinde mağaza ve market poşetleri,çöp poşetleri ve F2 naylon torbası üretimini yaptıklarını söyleyen ULUIŞIK Plastik San.ve Tic.Ltd.Şti.,Genel Müdürü Vedat Uluışık, Kobigündem Dergsi’ne şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Yeni tesis ve yeni makine yatırımlarımızla birlikte üretim kapasitemizde önemli bir artış sağlamış olduk.Aylık üretim kapasitemizi 160 tona çıkarmış olduk.Üretim hatlarımız son sistem ve tam otomasyon makine ve ekipmanlardan oluşmaktadır.Seri ve entegrasyon bir sistemde üretim yapmaktayız.Süreç içerisinde yaptığımız bu yatırımlarla birlikte sektörde önemli bir aşamayı yakalamış durumdayız.Bunların yanı sıra,sektörde ürün çeşitliliğimizi artırmayı gerçekleştirmiş olduk.”

IMG_5151

F2 NAYLON TORBA ÜRETİMİNE BAŞLADI

Sektörde ürün çeşitliliğini artırmak zorunda olduklarını ifade eden Vedat Uluışık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Sektörde pek çok alanda kullanılan poşet üretimiyle geniş bir kesime hitap etmekteyiz. Buda beraberinde ürün çeşitliliğine ağırlık vermemizi zorunlu bir hale getiriyor. Artan iş hacmi,gelen talepler ve sektörde rekabet etmenin koşulları gibi pek çok nedenler, bu alanda kendimizi geliştirmemizi beraberinde getiriyor.Bizde üretim hatlarımıza yaptığımız ilave yatırımlarla birlikte F2 naylon torba üretimine de başlamış olduk.Toz şeker,zeytin,peynir ve pek çok gıda maddelerinde kullanılan F2 naylon torbası ürünümüzle birlikte ürün çeşitliliğimizi artırmayı sağlamış olduk.”

IMG_5115

İHRACAT YAPMAYI HEDEFLİYOR

Türkiye geneli, satış noktalarıyla toptan ürün satışı yaptıklarını söyleyen Vedat Uluışık, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Türkiye geneline hitap eden bir firmayız. Satış noktalarımız ve bayiliklerimiz kanalıyla toptan satış hizmetini vermekteyiz. Sektörde geniş bir kesime hitap ediyoruz. Şu durumda üretimimizin yüzde yüzünü yurtiçi piyasaya vermekteyiz. Ancak önümüzde ki dönem içerisinde ihracat yapmayı kesin hedefliyoruz. Özelikle F2 naylon torbası ve çöp poşeti ürün gruplarımızla ihracata ağırlık vereceğiz. Bu doğrultuda Ortadoğu ülkeleri ve Avrupa ülkeleri olmak üzere, görüşmelerimizi ivedi bir şekilde sürdürüyoruz.”

ÜRÜN GRUPLARI

IMG_5157

Yüksek baskı kalitesine sahip, hızlı ve esnek üretim yaptıklarını vurgulayan Vedat Uluışık, “Ürün gruplarımız ana hatlarıyla dökme poşet,adetli poşet,hışır poşet,çöp poşet ve F2 naylon torbası olmak üzere oluşmaktadır.Özelikle baskılı poşet talebini en üst seviyede karışmaya büyük önem vermekteyiz. Baskılı poşet aynı zamanda bir açık hava reklamıdır. Firmayı yada markayı tanıtmada büyük bir önem taşımaktadır. Bu sebeple özelikle baskılı poşet üretiminde titiz ve temiz bir işçilikle müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Yine çeşitli renk seçenekleriyle müşterilerimizden gelen talepleri en doğru şekilde karşılıyoruz.”

SEKTÖRDE YENİLİKLERİ TAKİP EDİYOR

IMG_5129

Ayrıca sektörde gelişen yenilikleri ve teknolojiyi yakından takip ettiklerinin bilgisini de veren Vedat Uluışık, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Sektörümüzle alakalı yenilikleri ve teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Yine sektörümüzle alakalı çeşitli toplantılara katılımlarımızı sürdürüyoruz. AR-GE’ ye önem veren bir sanayi işletmesiyiz.Gelişen teknolojiyi ve yenilikleri mümkün olduğunca yakından takip ediyoruz.Bu doğrultuda Adana Sanayi Odası başta olmak üzere ve Çukurova Plastik Sanayiciler Derneği gibi STK’larla olan iş birliğimizi sürdürüyoruz.Tüm bunlarla birlikte bölgemize ve ülkemize olan ekonomik katkılarımızı artırarak devam ettirmeyi amaçlıyoruz.”dedi