ÜNALLAR Makine LTD. İmalat kapasitesini artırdı…

IMG_5071

Plastik Kauçuk zemin kaplam makinesi imalatında kapasitesini artıran ÜNALLAR Makine, seri üretime başladı.

Adana’da Hidrolik pnömatik ve makine imalat sektöründe faaliyet yürüten Ünallar Makine LTD.,imalatını yapmış olduğu Plastik Kauçuk Zemin Kaplama makinesi imalatıyla kapasitesinde önemli bir artış sağlayarak,Irak ve İran’a ilk ihracatını yapmış oldu.Adana Metal Sanayi Sitesinde ki işletmesinde faaliyet yürüten firma,sektörde 44.yıllık bir tecrübeyle çalışmalarını sürdürüyor.2017 Yılı başlarında kurumsallaşma yolunda da önemli adımlar atan firma, Ünallar Makine Hidrolik Pnömatik İmalat İth.İhr.San.ve Tic. Ltd. Şti. olarak sektörde faaliyetlerine devam ettiriyor.

MAKİNE İMALATINA AĞIRLIK VERDİ

IMG_4930

İmalat sektöründe köklü bir geçmişe sahip olduklarını ve babadan oğula geçen bir deneyim ile faaliyet yürüttüklerini söyleyen ÜNALLAR Makine LTD.,İşletme Sahibi Murat Okur,açıklamalarına şu şekilde devam etti: “1973 yılından bu yana imalat sanayi sektöründe faaliyet yürütüyoruz.2005 Yılından itibaren işletmenin tüm sorumluluklarını alarak,babamdan devir almış oldum.Süreç içerisinde mevcut işlerimizin yanı sıra,yaptığımız Ar-Ge çalışmalarıyla makine imalatına ağırlık vermeye başlamış olduk.2017 Yılı başlarında bu hedefimizi gerçekleştirerek,makine imalatına  başlamış olduk.Pek çok alanda kullanılan Plastik kauçuk zemin kaplama makinesinin imalatını yaptık.Geldiğimiz süreç içerisinde Plastik Kauçuk zemin kaplama makinesi imalatında seri üretime geçmiş  olduk.”

İRACATA BAŞLADI

IMG_4815

İmalatını yapmış oldukları Plastik Kauçuk Esnek Zemin Kaplama makinesiyle ilk ihracatlarını Irak ve İran’a gerçekleştirdiklerini ifade eden Murat Okur, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “2017 Yılı içerisinde toplamda beş addet plastik kauçuk zemin kaplama makinesini yurtdışına gönderdik. Kuzey Irak, Erbil ve İran başta olmak üzere ihracatımızı gerçekleştirmiş olduk. Yine beş addet makinemizi de yurtiçi piyasaya vermiş olduk. Önümüzde ki dönemde ihracata ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Yaptığımız görüşmelerle ihracat hedefimizi büyütmeyi ön görüyoruz.2018 Yılı içerisinde mevcut ihracatımızı ikiye katlamayı hedefliyoruz.”

YOĞUN TALEPLER ALIYOR

IMG_5028

Plastik Kauçuk Zemin Kaplama Makinesi’nin pek çok alanda kullanıldığını söyleyen Murat Okur, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Seri bir şekilde imalatını yapmış olduğumuz Plastik Kauçuk Zemin Kaplama makinesiyle, altı gen kauçuk,kare kauçuk ve pazıl kauçuk zemin kaplama işlemlerini gerçekleştirmektedir.Belediyeler, Mütahitler ve inşaat sektörü başta olmak üzere, pek çok sektörden yoğun talepler almaya başladık. Plastik Kauçuk Zemin Kaplama Makinesi imalatımızla Türkiye geneline hitap ediyoruz. Yakın dönem içerisinde Adana başta olmak üzere, Bursa ve diğer illere plastik kauçuk zemin kaplama makinesi, satışlarımızı gerçekleştirdik.”

AĞIR SANAYİ GURUBU DEVAM EDİYOR

IMG_5040

Çimento, makine sanayi, iş makineleri, tekstil, hurda ve geri dönüşüm makineleri imalatı yapan firmalar başta olmak üzere ağır sanayi guruplarına hitap ettiklerini vurgulayan Murat Okur, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “ Hidrolik güç ünitesi, hidrolik silindirler, kauçuk pres makineleri, yatay ve dikey hurda presi makineleri imalatını yapmaktayız. Ayrıca bakım onarım işlerini de yine kendi bünyemizde yürütmekteyiz. Özelikle bölgede pres makineleri imalatında tek firma konumunda olduğumuzu belirtmek isterim. Bu imalatlarımızla büyük çoğunlukta ağır sanayiye hitap ediyoruz. Gelişen iş potansiyelimizle birlikte 2017 yılı başında şirketleşerek kurumsallaşmanın ilk adımlarını atarak, önemli aşama kaydettiğimizi düşünüyoruz. Uzun yıllara dayanan tecrübelerimizle firmamızı ulusal ve uluslar arası pazarlarda güçlendirmeyi amaçlıyoruz.” dedi