GÜR-SU Plastik LTD, Yüzde 70 ihracat yapıyor…

IMG_4790

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde ki fabrikasında PVC atık su borusu ve ek parçaları imalatı yapan GÜR-SU, üretiminin yüzde 70’ini yurtdışına gönderiyor.

1997 Yılında Adana Ceyhan karayolu üzerinde ki işletmede PVC atık su borusu imalatıyla sektöre giriş yapan GÜR-SU Plastik LTD.,artan iş hacmine orantılı olarak yatırımlarını da sürdürmeye çaba gösterir.2004 yılı başlarında yeni tesis yatırımını tamamlayarak, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde ki tesisine taşınır.AOSB’ DE açık ve kapalı alan olmak üzere toplamda 7 bin metrekareden oluşan tesisinde faaliyetlerine devam ediyor.Tam otomasyon sistemle donatılmış tesisinde,PVC atık su borusu,ek parçalar,filtreli kuyu borusu ve fitings ek parçalar grubu olmak üzere geniş bir yelpazede üretim yapıyor.Üretiminin yüzde 70’ini ihracat yapan firma,yüzde 30’nuda yurt içi piyasada bayilikler kanalıyla satışa sunuyor.

IMG_4739

YILLIK ÜRETİM KAPASİTESİ 2500 TON

2004 Yılı başlarından bu yana Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yürüttüklerini söyleyen GÜR-SU Plastik Sanayi Tic. Ltd. Şti.,Firma Sahibi Cemal Nurhaklı,Kobigündem Dergisine şu şekilde açıklamalarda bulundu: “ Üretim hatlarımıza ilave yatırımlarımızla birlikte,tam otomasyon bir sisteme kavuşturduk.Buda üretim kapasitemizde ciddi bir artış sağlamış oldu.Yıllık üretim kapasitemizi 2 bin beş yüz tona çıkartmış olduk.Yine yakın dönem içerisinde TSE belgesini almış olduk.Kalite satan dartı olan TSE belgemizle üretim yapmaktayız.Yeni makine yatırımları ile fitings (ek parçlar) ünitesini kurarak kendi bünyemizde üretimini yapmaya başladık. Ayrıca bünyemizde oluşturduğumuz laboratuarımıza yaptığımız ek yatırımlarla tam donanımlı bir hale getirmiş olduk.Böylelikle müşteri memnuniyetini en üst seviyelere çıkarmış olduk.”

IMG_4733

GÜR-SU VE GPS MARKASIYLA ÜRETİYOR

IMG_4718

Ürün guruplarının tamamını bünyelerinde oluşturdukları GÜR-SU ve GPS, markalarıyla ürettiklerini ifade eden Cemal Nurhaklı, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Ürün guruplarımızın tamamını GÜR-SU ve GPS markalarımızla üretiyoruz. PVC atık su borusu, PVC ek parçalar, filtreli kuyu borusu ve fitinks(dirsek ve çatal) olmak üzere geniş bir yelpazede üretim yapmaktayız. Bu doğrultuda gelen talepleri karşılaya bilir bir konuma ulaştık. Ayrıca siyah ve turuncu renk seçenekleriyle boru ve ek parçalar üretimini de yapmaktayız. Sektörde GÜR-SU ve GPS markalarımızı daha güçlü bir konuma ulaştırma çalışmalarımızı ivedilikle sürdürmeyi amaçlıyoruz. Üretim teknolojisini yakından takip ederek yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Üretim hatlarımızı geliştirmek, ürün kalitesini sürekli ön planda tutarak üretim yapmaktayız. Böylelikle PVC boru imalat sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübelerimizle firmamızı güçlü bir konuma ulaştırmayı amaçlıyoruz. Sektörde 20’nci yılı geride bırakmış olduk. Geldiğimiz noktada bütün yatırımlarımızı öz kaynaklarımızla yaptık. Bu doğrultuda sektörde ki bu birikimlerimizi siz değerli müşterilerimizle paylaşmak istedik.”

İHRACAT YÜZDE 70

IMG_4750

Üretimlerinin yüzde 70’ini ihracat yaptıklarının bilgisini veren Cemal Nurhaklı, konuşmalarına şu şekilde tamamladı: “Mevcut üretimimizin yüzde 70’ini yurt dışına gönderiyoruz. Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Rusya, Kıbrıs, Gürcistan, Lübnan, Libya ve Cezayir gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 80’nini ihracat yapma hedefimiz vardı. Bu hedefe yaklaşmış durumdayız. İlerleyen dönemlerde yeni bağlantılarımızla birlikte ihracat hedefimizi yüzde 80’ne çıkarmış olacağız. Yurt içi pazarda ise, çevre iller ağırlıkta olmak üzere tüm Türkiye geneline hizmet vermekteyiz. Hatay, Afyon, Malatya, K.Maraş, Gaziantep, Niğde, Nevşehir, Sivas, Antalya, Denizli ve Bursa gibi pek çok illerde oluşturduğumuz satış noktaları ve yüze yakın bayilikler ve yetkili satıcılarımızla kanalıyla ürün satışlarımızı gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca özelikle hava limanlarında yer altı kablo döşemelerinde koruyucu olarak kullanılan PVC Boru satışlarımızı da gelen talepler doğrultusunda karışlamaktayız. Ulusal ve ulusalar arası yüklenici firmalardan bu yönden gelen talepleri de karşılıyoruz. ” dedi.