BARJET MAKİNA, yeni işletmesiyle üretim kapasitesini artırdı…

IMG_3967

Adana Merkez’de su ve temizlik makineleri imalatı yapan firma, Adana Metal Sanayi Sitesi’ndeki yeni işletmesiyle üretim kapasitesini yüzde yüz artırdı.

2006 yılında sektöre su ve temizlik teknolojileri makineleri, yedek parça imalatı ve teknik servis hizmetleriyle giriş yapan ve artan iş hacmiyle doğru orantılı olarak yeni yatırımlar gerçekleştiren BARJET MAKİNA, Adana Metal Sanayi Sitesi’nde üç kattan oluşan bin metrekarelik yeni işletmesini devreye aldı. Genel Müdür Seyfettin Baran yönetimindesektörde büyüme gösteren BARJET MAKİNA; 1,5 milyon TL maliyetli yeni yatırımlarla birlikte seri üretime geçiş yaparak, Türkiye geneli ve yurtdışı pazarlarda adından söz ettirmeyi başardı.

YENİ YATIRIM 1,5 MİLYON TL

IMG_4037

Su ve temizlik teknolojileri makineleri imalatı yaptıklarını söyleyen BARJET MAKİNA Genel Müdürü Seyfettin Baran, Kobigündem Dergisi’ne yaptığıaçıklamada; Adana Merkez’de 2006 yılında sektöre giriş yaptıklarını, süreç içerisinde iş hacminin genişlemesiyle, mevcut yerleri yetmeyince yeni tesis ve yeni makine yatırımlarıgerçekleştirdiklerini belirtti. Seyfettin Baran, “Yaklaşık bir yıl önce Adana Metal Sanayi Sitesi’ndeki yeni işletmemizi devreye aldık. Yeni işletmeyle birlikte üretim hattımıza yeni makine ilaveleri yaparak, imalat bölümümüzde güçlü bir konuma ulaştırdık. 1,5 milyon TL maliyetli bu yatırımlarımızla sektörde seri üretime başlamış olduk. Geldiğimiz noktada ortalama yıllık 4 bin adet makine üretim kapasitesine ulaştık” dedi.

GENİŞ BİR KESİME HİTAP EDİYOR

IMG_4016

İmalatını yapmış oldukları su ve temizlik makineleriyle geniş bir kesime hitap ettiklerini ifade eden Seyfettin Baran, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “BARJET markamızla yıkama makinesi, köpük makinesi, halı sıkma makineleri, halı yıkama makineleri, paralı yıkama ve köpük makineleri imalatı gerçekleştiriyoruz. Yine paralı merkezi sistem ve çelik konstrüksiyon makine imalatlarımızla da başta petrol istasyonları olmak üzere tavuk çiftlikleri, hastaneler, tersaneler ve kamusal işletmelerin yanı sıra; lojistik firmaları, iş makineleri yetkili servisleri,tamir bakım yapan işletmeler olmak üzere sektörde,geniş bir kesime hitap ediyoruz.”

YILLIK ÜRETİM KAPASİTESİ 4BİN ADET

IMG_4146

Ortalama yıllık 4bin adet makine üretim kapasitesine sahip olduklarını vurgulayan Seyfettin Baran, “Yeni işletmeyle birlikte üretim hatlarımızı ve alt yapımızı güçlü bir konuma ulaştırdık. Geldiğimiz noktada yıllık 4 bin adet su ve temizlik makine üretim kapasitesini yakalamış olduk. Üretim hattımıza 500 bin TL maliyetli yeni makineler ilave ederek üretim kapasitemizi artırdık. Bölgede bu alanda tek firma konumundayız. Buda sektörde bizi bir adım öne çıkararak “BARJET” markamızın güçlü bir konuma ulaşmasını sağlamış oldu” ifadelerini kullandı.

YURTİÇİ VE YURTDIŞI PAZARLARDA GÜÇLENİYOR

IMG_3947

Türkiye geneli ulusal bazda çalışan bir işletme olduklarını da belirten Seyfettin Baran, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Yurt içi ve yurtdışı pazarlarda “BARJET” markamızla güçlenmemizi ivedi bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin her noktasına hitap ediyoruz. Bire bir satışlarımızın yanı sıra, diğer şehirlerde bayilik sistemiyle çalışıyoruz. Türkiye geneli yüze yakın satış bayilerimiz ve teknik servis hizmetleriyle faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu doğrultuda her geçen gün bayilik ağlarımızı çoğaltmaya yönelik çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yurtdışı pazarlarda ise Irak, Kıbrıs, Azerbaycan ve Gürcistan ülkelerine ihracat gerçekleştiriyoruz. İran, Arabistan ve Türkmenistan gibi ülkelerle de ihracat çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız bu çalışmalarla birlikte önümüzdeki dönemlerde ihracat payımızı artırarak sektörde yatırımlarımıza devam etmeyi hedefliyoruz.”