POLEKS DRY, Türkiye’nin en büyük Mısır Kurutma tesisine imzasını attı…

IMG_3774

“POLEKS DRY” markasıyla yatay tahıl kurutma makinesi imalatı yapan Metçağ Makine Ltd.,Türkiye’nin en büyük mısır kurutma tesisini kurmanın gururunu yaşıyor.

Adana’da 2015 yılında Burhan Tetik ve Çağlar Polat yönetiminde kurulan Metçağ Makine LTD.,POLEKS DRY markasıyla yatay tahıl kurutma makinesi, U tipi helezonlar ve tüp helezon imalatlarını gerçekleştiriyor.Sektörde uzun yıllara dayanan özgeçmişleri bulunan Burhan Tetik ve Çağlar Polat,2015 yılından bu yana kendi işletmelerini kurarak sektörde önemli projelere imzalarını atıyor. Tetik ve Polat, geldikleri noktada Türkiye’nin en büyük mısır kurutma tesisine imza atmanın gururunu yaşıyor.

GÜNLÜK 2000 TON KURUTMA KAPASİTELİ

hayati

Adana’nın Ceyhan ilçesinde,Türkiye’nin en büyük mısır kurutma tesisini devreye almanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden METÇAĞ LTD.,Proje Müdürü Çağlar Polat, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne şu açıklamalarda bulundu: “Ceyhan’da faaliyet yürüten SANKA Tarımsal Ltd. Şirketi’ne saatte 90 ton, günlük 2 bin ton mısır kurutma kapasiteli tesisimizi kurarak ilgili firmanın hizmetine sunduk. Türkiye’nin en büyük kurutma kapasiteli tesisine imzamızı atmış olduk. Büyük kapasiteli bu tesisin,özelikle bölgemizdeki mısır trafiğini artırarak canlandıracağını düşünüyoruz.Bununla birlikte sektörde büyük kapasiteli kurutma tesislerine bir geçişin olacağını şimdiden öngörüyoruz.500 bin lira maliyetli bu tesisi devreye almamızla birlikte, almış olduğumuz olumlu mesajlar ve diğer müşterilerimizden bu yönde gelen talepler bizi son derece mutlu etti.Büyük kapasiteli bu devasa tesisin,üretim, montaj ve tüm aşamalarında yoğun çabası olan Genel Müdürümüz Burhan Tetik,başta olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.Yine, çok önemli olan bu projeyi POLEKS DRY markamızla güçlendiren SANKA Tarımsal Yönetim Kurulu Başkanı Ali Cem Sandıkçı beye şükranlarımızı sunuyoruz.”

YETSAN SANAYİ SİTESİNE TAŞINDI

IMG_3844

Adana Oto Sanayi Sitesi’nde bulunan işletmelerini, YETSAN Sanayi Sitesi’ne taşıdıklarını ve tüm birimlerini bir çatı altında topladıklarını ifade eden Çağlar Polat, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Sektörde artan iş hacmimize orantılı olarak, yatırımlarımızı da devam ettirmeyi hep amaçladık. Bu doğrultuda daha büyük bir alana geçmemiz kaçınılmaz bir gerçek oldu. Adana YETSAN Sanayi Sitesi’ndeki işletmemiz daha geniş bir alana sahip olmaktadır. Geldiğimiz noktada makine parkurumuza yeni katmış olduğumuz CNC 3 METRE ABKANT, makinesiyle kapasitemizi iki katına çıkardık. Hedefimiz 2018 yılı içerisinde daha entegre bir tesis konumuna ulaşarak, daha büyük bir alana sahip tesisimize taşınmaktır. Şimdiden 2018 yılı hedeflerimiz arasına bunu almış bulunmaktayız.”

DIŞ PAZAR PAYINI ARTIRDI

DSC03317

2016 yılında ilk kez ihracata başladıklarını söyleyen Çağlar Polat, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Sektörde ilk ihracatımızı 2016 yılı başlarına gerçekleştirdik. Kazakistan, Sırbistan, Azerbaycan, Ukrayna ve Bulgaristan’a ihracatımız oldu.2017 yılı ihracat hedefimizi yüzde 100 artırmayı düşünüyoruz. Bu doğrultuda bünyemizde oluşturduğumuz dış ticaret departmanımızı daha güçlü bir konuma ulaştırdık. Yapacağımız çalışmalarla ihracat payımızı artırmayı öngörüyoruz. Türkiye genelinde ise tüm bölgelerdeki çiftçilerimize hitap ediyoruz. Türkiye pazarın yüzde 60’ına sahip bulunmaktayız. Önümüzdeki dönemlerde devreye alacağımız projelerimizle birlikte bu yüzde 60’lık oranı yüzde 80’ne çıkarmayı hedefliyoruz. POLEKS DRY Markamızla hem yurtiçi, hem de yurtdışı pazarlarda firmamızı güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca yakın zaman içerisinde Konya’da yapılacak olan Tarım Fuarı’na katılacağız. Bu fuarda projelerimizi tanıtmanın yanı sıra tüm dost ve müşterilerimizi ağırlamaktan onur duyacağımızı da belirtelim”dedi.