YIL-KİM Kimya Sanayi pazardaki gücünü artırıyor…

IMG_3278

Sanayi tipi boya ve tiner çeşitleri üretimiyle, sektöründe hızla büyüyen YIL-KİM Boya,Türkiye genelinde oluşturduğu toptan satış bayilik sistemiyle, pazardaki payını sürekli geliştiriyor.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) kimya sektöründe faaliyet yürüten YIL-KİM Kimya Sanayi Ltd. Şti., 2001 yılında Mehmet Yılmaz tarafından kuruldu. 11 bin metrekarelik bir arazide 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesiste üretim yapan firma, tiner çeşitleri ve endüstriyel sanayi boyaları konusunda pazarda adından söz ettiriyor. Firmanın ürünleri, YIL-KİM Boya, MY Boya ve YIL-KİM PLUS markalarıyla piyasaya sunuluyor. YIL-KİM, bünyesinde oluşturduğu toptan bayilik sistemiyle Türkiye genelinde imalat sanayii, işyeri ve fabrikalara hizmet veriyor.

KENDİ MARKALARINI OLUŞTURDU

IMG_3289

Özel sanayi boya imalatı, bin derece ısıya dayanıklı solventsizepoksi boyalar,su bazlı sanayi boyaları ve tiner çeşitleri imalatıyla sektörde hızla büyüyen firmanın Genel Müdürü Mehmet Yılmaz,  kendi markalarıyla sektörde önemli aşamalar kaydettiklerini söyledi. Yılmaz, “Bünyemizdeki markalarımızı güçlü bir konuma ulaştırmanın gayretti içerisindeyiz. Ürün guruplarımız içerisinde ana hatlarıyla, endüstriyel sanayi boya gurubu, epoxy ve 2k akrilik gurubu, sentetik ve vernik gurubu, yıl-kim boya gurubu, my boya gurubu ve yıl-kim plus gurubu olmak üzere, ürün gruplarımız bulunuyor. Bunun yanı sıra, tiner gurubu olarak da sentetik tiner, akrilik tiner, selülozik tiner, epoxy tiner ve endüstriyel tiner çeşitlerimizle de sanayicilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz.”

GÜNLÜK ÜRETİM KAPASİTESİ 35 TON

IMG_3330

Teknik altyapı ve makine parkurunu, yeni yatırımlarla güçlendirdiklerini ve günlük 35 ton sanayi boyası üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Mehmet Yılmaz, teknik alt yapı ve makine parkurunu yeni yatırımlarla geliştirdiklerini söyledi. Üretim kalitesini öncelikli hedefler arasına alarak son sistem ve teknik tüm detaylara sahip AR-GE laboratuvarını devreye aldıklarını kaydeden Yılmaz, “Laboratuarımızda, renk spektrofotometresi, gloos metre, film çizilme direnci ölçen alet, film kalınlığını ve darbe dayanaklığını ölçen aletlerle gerekli testler yapılarak üretim yapıyoruz. YIL-KİM Boya,MY Boya ve YIL-KİM PLUS markalarımızla üretimini yapmış olduğumuz sanayi boyalarını piyasaya sunuyoruz.”diye konuştu.

İMALAT SANAYİYE HİTAP EDİYOR

IMG_3365

Bölgede su bazlı sanayi boyaları imalatını yapan ilk firma olduklarını belirten Mehmet Yılmaz, şöyle devam etti: “Boyalarda kullanılan organik incelticiler ve sertleştiriciler çevreyi kirlettikleri ve insan sağlığına zararlı oldukları için bunların yerine inceltici olarak sadece su içeren ürün çalışmalarımızı tamamlayarak, kurşun içermeyen ve sağlık açısından oldukça önem arzeden su bazlı sanayi boyaları imalatına başlamış olduk. 1000 derece ısıya dayanıklı su bazlı boyaları bölgede üreten tek firmayız. Üretimimizin tamamını dünya standardı olan RAL, kodlama sistemine göre çalışıyoruz. Üretimini yapmış olduğumuz sanayi boyalarını kendi markalarımızla,1/1 den 200/1 kadar ambalajlarda satışa sunuyoruz. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde irili ufaklı imalat yapan, makine ve yedek parça imalatçıları, traktör parçası imalatçıları, tarım makineleri imalatçısı, çelik konstrüksiyon imalatçıları ve sanayi de pek çok alanda kullanılan sanayi boyalarımızla geniş bir sanayi kesime hitap ediyoruz.”

IMG_3348

BAYİLİK AĞI HIZLA GENİŞLEDİ

Üretimini yaptıkları sanayi boya çeşitlerini Türkiye genelinde satışa sunduklarını belirten Mehmet Yılmaz, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Türkiye geneli oluşturduğumuz satış ve pazarlama koordinasyonu ile Türkiye’nin muhtelif tüm yerlerinde bulunan imalatçıların tamamına ürün satışımız yapılmaktadır. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalarla, Toptan Satış bayilik ağlarımızı hızlı bir şekilde genişlettik. İstanbul, Ankara, Kayseri, Aydın, Diyarbakır, Malatya, G.Antep, Urfa, Antalya, Samsun, Nevşehir ve Konya’da toptan satış bayiliklerimizle ürün satışını gerçekleştiriyoruz. İskenderun, Osmaniye, Adana ve Mersin illerine de yakın olmamız nedeniyle direkt olarak ürün satışlarımızı gerçekleştirmekteyiz.”