YILSAN, üretim Artışıyla ihracata odaklandı…

IMG_2519

Yarım asırdan daha uzun bir süredir Adana’da faaliyetlerini sürdüren YILSAN A.Ş. ihracata odaklanarak bölge ve ülke ekonomisine katkılarını sürdürüyor.

1950’li yıllarda başlayan ticari faaliyetleriyle, 1983 yılında Adana’da tarım ürünlerinin ambalajlanması, korunması, depolanması, taşınması  ve pazarlanmasında kullanılan ambalaj ve koruma ürünleri imalatıyla devam ederek, iş hacmini genişleten YILSAN Plastik Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. sektördeki yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Firma, bugün Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesindeki Üretim tesislerinde faaliyetlerine aralıksız olarak devam ettiriyor.

KAPASİTE 3 KAT ARTTI

1993 yılında kurumsallaşmaya giderek Adana-Mersin Karayolu üzerinde 5.600 metrekarelik bir alandan oluşan üretim tesisini devreye alan YILSAN, sektördeki gelişmelere bağlı olarak yatırımlarına devam ediyor. Firma, 2012 yılında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde 30 bin metrekarelik bir alandan oluşan ve son sistem teknolojik makine yatırımlarıyla birlikte üretim kapasitesini üç katı kadar artırmayı başarmış durumda. YILSAN, Genel Müdür Muhammet Yıldırım yönetiminde bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.

ÜRETİM KAPASİTESİ HER GEÇEN GÜN ARTTI

IMG_2502

Baba Adem Yıldırım’ın, Kayseri’den Adana’ya gelmesiyle birlikte başlayan ticari faaliyetlerinin sürekli bir büyüme içerisinde bugünlere geldiğini söyleyen, YILSAN A.Ş.Genel Müdürü Muhammet Yıldırım, Kobigündem Dergisine şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Bizler dört kardeş olarak babamızdan almış olduğumuz bayrağı daha da yükseklere taşıyarak bugünlere getirdik. İlk üretim tesisimizi 1983 yılında devreye aldık ve kurumsallaşma sürecini başlattık. Sektörde artan iş hacmimize orantılı olarak, yatırımlarımızı da sürdürdük. Yine 2012 Yılında Adana Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 30 bin metrekarelik alandan oluşan yeni fabrikamızda üretime başladık. İleri teknoloji makine parkurumuzla birlikte Avrupa standartlarında üretim yapabilir bir konuma ulaştık”.

KULANIM ALANI ÇOK GENİŞ

ÖNM  KOMPOZİSYON ORJ

Ürettikleri ambalajların, tarım ürünleri başta olmak üzere sanayi, tekstil, inşaat, izolasyon ve değişik pek çok sektördeki farklı alanlarda kullanıldığını söyleyen Muhammet Yıldırım, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “İmalatını yapmış olduğumuz ambalaj ürünlerimizin kullanım alanları oldukça geniştir.   Müşteri talebine bağlı olarak, farklı ebat, renk, gramaj ve özellikte;

PP File çuval, PP çuval, PP Haral Çuval, PE Raschel File Çuval, PE Raschel Gölgeleme Filesi, PP İplik, İnşaat Koruma Filesi, PP Kumaş, Sergenlik ve Taban örtüsü dahil olmak üzere sektörde geniş bir yelpazede üretim yapmaktayız”.

İHRACAT YÜZDE 60

IMG_8358

Mevcut üretimlerinin yüzde 60’nı yurtdışı pazarlara, yüzde 40’nı ise yurtiçi pazara gönderdiklerini söyleyen Muhammet Yıldırım, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Ortadoğu ülkeleri, Avrupa ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere Dünyanın değişik bölgelerine ürünlerimizi gönderiyoruz. İç pazarda ise Türkiye geneli ürünlerimiz kullanılmaktadır. Yarım Asrı aşan süredir devam eden ticari faaliyetlerimizle birlikte iç piyasada ki mevcut pazarımızı ihmal etmeden, ihracat odaklı çalışmalarımız artarak devam etmektedir.. Buradaki amacımız Güzel Ülkemiz Türkiye’mize ve bölgemiz nezdinde doğduğumuz ve doyduğumuz şehrimiz Adana’mıza gerek ekonomik olarak, gerekse istihdam olarak katkılarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Biz sanayicilerin en büyük özeliği yatırım yapmak ve kendini geliştirmektir. Bizde bu bağlamda her dönem olduğu gibi, yeni hedeflerimiz olacaktır. Bu hedeflerimizi gerçekleştirme yönünde gayret göstereceğiz. Yapacağımız her yatırım, bölgemize ve ülkemize katma değer sağlayacaktır. Bu doğrultuda faaliyetlerimizi yıllardır birlikte yürüdüğümüz değerli çalışanlarımız ve müşterilerimizle birlikte kesintisiz sürdürmekteyiz ve sürdürmeye devam edeceğiz.”

IMG_0094

MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VERİLMELİ

Sektörde yaşanan sıkıntılara da kısmen değinen Muhammet Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: “Sektördeki en büyük problemimiz, nitelikli eleman sıkıntısıdır. Özelikle meslek liselerine bu anlamda önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu alanda yeterli kaynakların sağlanması, meslek liselerinin güçlendirilmesi ve nitelikli elaman yetiştirilmesi hususu biz sanayiciler için büyük bir önem arz ediyor. Bizde bu anlamda değişik kulvarlarda katkı sunmak adına gayret göstermekteyiz. Yine sektörümüze yönelik yakın dönem içerisinde bölge sanayicilerimizle birlikte Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği’ni (Çukurova PLASDER) kurduk. Başkan Yardımcısı olarak görev aldığım Çukurova PLASDER, sektörümüzün, ülkemizin ve bölgemizin gelişmesine katkılar sağlamamız adına önemli bir oluşumdur.” dedi.