Metçağ Makine ihracata yüklendi…

IMG_6252

Metçağ Makine Ltd., POLEKS DRY markasıyla imalatını yaptığı tahıl kurutma makinesiyle yurtiçi pazarın yanı sıra, ihracat çalışmalarına odaklandı.

Adana’da uzun yıllardan bu yana makine imalat konusunda faaliyet gösteren Burhan Tetik ve Çağlar Polat, 2015 yılının başlarında kendi şirketlerini kurarak, sektördeki çalışmalarını devam ettiriyor. Adana Oto Sanayi Sitesi’ndeki işletmelerinde tahıl kurutma makinesi, taşıyıcı U tipi helezonlar ve tüp helezonlar üreten firma, sektörde her geçen gün büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Firma, hububat sektöründe, tahıl kurutma konusunda kurutma makine imalatının yanı sıra montaj ve teknik servis hizmetlerini de kesintisiz veriyor.  POLEKS DRY, markasıyla imalat ve montajını yaptığı tahıl kurutma makinesiyle yurtdışı pazarlara girmeyi hedefleyen firma, ihracat odaklı çalışmalara ağırlık veriyor. Metçağ Makine, kısa sürede Türki cumhuriyetlere ihracat yapmayı amaçlıyor.

ÇALIŞAN SAYISI 4’E KATLADI

image3

Sektörde yaklaşık 10 yıldan bu yana önemli oranda tecrübe kazandıklarını ifade eden Metçağ Makine Ltd. işletme ortaklarından ve Proje Müdürü Çağlar Polat, Kobi gündem Dergisine yaptığı açıklamada “Adana Oto Sanayi Sitesi’nde yaklaşık bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiklerini söyledi. Polat, “Yaklaşık bir yıl önce kendi şirketimizi kurduk. Kısa bir süre içerisinde yüzde yüz büyüme kaydettik. Mevcut üretim alanımızı büyüterek yaklaşık bin metrekarelik bir alanda imalat gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede çalışan sayımızı da dörde katladık. Üretim programımızda saatte 10 tondan 60 tona kadar kurutma kapasiteli tahıl kurutma makinesi, taşıyıcı u tipi helezonlar ve tüp helezonlar olmak üzere, sektörde geniş bir yelpazede imalat gerçekleştiriyoruz” dedi.

HER YERE ULAŞIYORUZ

“Çiftçinin cebini değil, tahılını kurutuyoruz” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Çağlar Polat, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Türkiye geneli Edirne’den Hakkari’ye kadar tüm bölgelere hitap ediyoruz. Özelikle İç Anadolu bölgesinde %90 ağırlıktayız. Diğer tüm bölgelerde pazarın %50’sinde varız. Geldiğimiz nokta da pek çok projelerimizi devreye almış bulunmaktayız. Yine yakın dönem içerisinde devreye alacağımız yaklaşık 10 projemizle sektörde iyi noktalara ulaşacağımızı ön görüyoruz. Bundan sonra ki hedeflerimiz kesinlikle ihracat odaklı çalışmalarımızda yoğunlaşacağız. Türki cumhuriyetleri ile yaptığımız bağlantılarımızı yakın dönemde sonuçlandıracağız. Özelikle Rusya,Ukrayna ve Kazakistan’la yaptığımız bağlantılarla ilk ihracatımızın startını vermiş olacağız.”

FUARLARA AĞIRLIK VERİYOR

IMG_7265

Sektörde önemli bir marka olmak istediklerini ve bu doğrultuda ulusal ve uluslar arası fuarlarda yer alarak POLEKS DRY markalarını güçlendirmek  amacında olduklarını belirten Çağlar Polat şu şekilde devam etti: “‘Kalite tartışılmaz yaşanır’ prensibimizle hem üretimde hem de markamızın tanıtımında önemli çalışmalar içerisine girmiş olduk. Bu doğrultuda Tüyap Konya Tarım Fuarı, ELKA Çukobirlik fuarlarında yer alarak markamızı tanıtmış olduk. Pek çok görüşmeler neticesinde bağlantılarımız oldu. Yine 18/22 Kasım arasında yapılacak olan Tüyap Adana Tarım Fuarı’nda yer alacağız. Bu çerçevede sektörümüzle alakalı gelişen teknolojiyi ve fuar organizasyonlarını yakından takip edeceğiz. POLEKS DRY,markamızı yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda güçlendirmeyi amaçlıyoruz.”

10 TON VE 60 TON KAPASİTELİ

IMG_0044

Yurtiçi pazarda Türkiye geneli tüm çiftçilere hitap ettiklerini de söyleyen Çağlar Polat, “ POLEKS DRY, markamızla üretimini yapmış olduğumuz tahıl kurutma makinesi ve yedek parça imalatlarımızla müşteriden gelen talepler doğrultusunda saatte 10 tondan 60 tona kadar kurutma kapasiteli tahıl kurutma makine imalatlarımızla çiftçilerimize hizmet veriyoruz. Ayrıca montaj uygulamalarının yanı sıra, kesintisiz teknik servis hizmetini de bünyemizde bulunan uzman bir ekiple vermekteyiz” dedi.