Ataman Teknik Hırdavat, yeni şubesini açtı….

IMG_6152

Teknik hırdavat ve endüstriyel ürünler sektöründe yaklaşık 35 yıldır öncüler arasında bulunan Ataman Teknik Hırdavat, Adana-Ceyhan karayolu üzerinde yeni şubesini faaliyete geçirdi.

Adana’da teknik hırdavat sektöründe faaliyet yürüten Ataman Teknik Hırdavat Endüstriyel ürünler Makine San. Tic. Ltd. Şti., 1980 yılından bu yana sektörüne bölgede öncülük ediyor. Sektörde ilk kuşaktan itibaren kaliteli hizmeti ve güvenilirliğiyle kendini kanıtlayan firma, ikinci kuşakla birlikte iş hacmini ve faaliyetlerini genişleterek sektörde yatırımlarıyla ön plana çıkıyor.Adana Kızılay Caddesi’nde 3 bin metrekare kapalı alan ve 5 kattan oluşan merkez işletmesi bulunan firma, Adana-Ceyhan karayolu üzerinde 7 bin 500 metrekarelik kapalı alandan oluşan yeni şubesini devreye alıyor.Sektörde yatırımlarını aralıksız sürdüren firma, uluslararası rekabet etmenin olanaklarını yaratmaya çalışıyor.

TEKNOLOJİ YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

IMG_6034
IMG_6171

Yakın dönem içerisinde devreye aldıkları yeni şubeyle ilgili açıklamalarda bulunan Ataman Teknik Hırdavat San. Tic.Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi ve Endüstri Mühendisi Yavuz Ataman şunları söyledi: “İşletmemizin toplam kapalı alanı 10 bin 500 metrekarelik alandan oluşmaktadır.3 bin metrekaresi merkez işletmemiz ve 7 bin 500 metrekaresi yeni şubemiz olmak üzere, faaliyet alanımızı genişletmiş olduk. Sektörde gelişen iş hacmimiz ve bölgede devlet destekli gelişmekte olan demir çelik ve metal sektörleri bizi yatırım yapmaya yönlendirdi. Yaklaşık 10 milyon TL maliyetli, tamamladığımız yeni şubemizi devreye aldık. Yeni şubemizle birlikte müşterilerimize daha rahat bir ortamda hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Özelikle ulaşım açısından ve müşterilerimize lojistik destek sunmak açısından büyük bir kolaylık sağladığını düşündüğümüz tesisimizde, sevkiyat ve stok takibi gibi pek çok sorunu aşmış olduk. Ayrıca satış ve satış sonrası hizmetlerimizin yanı sıra, müşterilerimize lojistik destek de kendi bünyemizde vermiş olacağız. Diğer bir önemli husus ise barkod sistemini oluşturarak optimal stok takibi ile şubemize gelen müşterilerimize en kaliteli hizmeti sonmuş olacağız. B2B online sipariş otomasyon sistemini oluşturarak, internet üzerinden sipariş verilmesini sağlamakla birlikte e-ticaret sitemizi de en kısa zamanda faaliyete geçirmek, en önemli hedeflerimiz arasındadır.”

ÜRÜN YELPAZESİ ÇOK GENİŞ

DSC_0524

Teknik hırdavat malzemeleri satışı ve satış sonrası hizmetleriyle sektörde faaliyet yürüttüklerini söyleyen Yavuz Ataman, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Sektörde 35 yılla yakın tecrübe ve birikimlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürekli gelişen teknoloji ve yaşam şartlarını en doğru şekilde takip ederek, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılaya bilir doğrultusunda ürün yelpazemizi ve ürün çeşitliliğini en üst seviyelere ulaştırdık. Binlerce ifade edilen ürün çeşitliliğimizle geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Ana hatlarıyla belirtirsek, kaynak grubu ve ekipmanları, iş güvenliği ve malzemeleri, elektrikli el aletleri, havalı el aletleri, servis ve garaj ekipmanları, çelik halat ve kaldırma ekipmanları, endüstriyel yapıştırıcılar, kesici ve aşındırıcı ürün gurupları, yüzey işleme ve ekipmanları ve hassas ölçü aletleri gibi ana başlıklar altında toplayacağımız yüz binlerce ürün çeşitliliği ile geniş bir yelpazede müşterilerimize hizmet veriyoruz.”

BAYİ AĞI ÇOK GÜÇLÜ

DSC_4025-2

Ulusal ve uluslararası güçlü markalarla çalıştıklarını ve bayilik ağlarının çok güçlü olduğunu özelikle ifade eden Yavuz Ataman, şu şekilde devam etti: “Özetle belirtirsek hırdavat sektörünü, sanayinin gıdası olarak tanımlıyoruz. Bu çerçevede müşterilerimizle tam bir uyum içerinde yürüttüğümüz müşteri odaklı çalışmalarımızda atölyede ki ustadan yöneticisine kadar, tüm detayları dikkate alarak ticari faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Müşteri memnuniyetini her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında tuttuk. Yaptığımız AR-GE çalışmalarında müşteri ihtiyaçları ve teknolojik gelişimler hep ön planda oldu. Bu doğrultuda bayi ağımızı güçlü bir konuma ulaştırdık. Bölgede50’ye yakın ulusal ve uluslar arası pazarlarda isim yapmış markaların ürünlerini müşterilerimizle buluşturuyoruz.Bayiliklerimizin tamamı hem ciro olarak,hemde ürün çeşitliliği açısından bizi avantajlı kılmaktadır. Oerlikon, Magmaweld, Bosch, Hypertherm, Castolin, Makita, Norton Saint-Gobain, Karbosan, Beybi, Gedore-Altaş,İzeltaş, Ceta, Abicor-Binzel,Hüner,3M,Graco, Loctite,Henkel,Sarmak, Yıldız Gaz Armatürleri,Netlift,Gülersan, MakinaTakım, Evar, Egesan, Mekap, Insıze, Kawasaki ve Osakagibi50’ye yakın güçlü bayiliklerimizle hizmet vermekteyiz.”

PAZAR PAYI BÜYÜYOR

DSC_3979-2

Sektörde Marmara ve Ege bölgesi hariç diğer tüm bölgelerde müşteri porföylerinin olduğunu vurgulayan Yavuz Ataman, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Türkiye geneli sektörde sürekli büyüyen bir pazar payımız var. Ege ve Marmara haricinde ki tüm bölgelerde bünyemizde oluşturduğumuz uzman pazarlama ekibimizle yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Özelikle ürün satışı sonrası teknik hizmetlerimizin yanı sıra teknik danışmanlık hizmetini de kendi bünyemizde müşterilerimize sağlamaktayız. Hedefimiz müşterilerimizle olan bağlarımızı güçlendirerek firmamızı uluslararası bir seviyeye ulaştırmaktır. Yine önümüzdeki dönemlerde sektörde belli ürün guruplarında kendi markalarımızı oluşturarak, sektörde ki büyümemizi istikrarlı bir şekilde sürdürmeye çalışacağız. Tüm bu hedeflerimizle birlikte yine yakın dönem içerisinde direkt olarak ithalat yapmayı da hedeflerimiz arasına almış bulunmaktayız.”dedi.