37 yıllık tecrübenin adı: Ünsped Gümrük Müşavirliği…

IMG_4225

Merkezi İstanbul’da olan Ünsped Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetleri A.Ş., 37 yıllık geçmişiyle sektörde tecrübesini konuşturuyor.

1981 yılında Haluk Ündeğer, yönetiminde Ünsped Beynelmilel Nakliyat ismiyle ticari faaliyetlerine başlayan işletme, süreç içerisinde kendisini yenileyerek Ünsped Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetleri A.Ş. olarak faaliyetlerine devam ediyor. Zamanla altyapısını güçlü bir konuma ulaştıran firma, İstanbul genel merkez bünyesinde oluşturduğu Türkiye geneli 45 şubesi ve bin 300 kişilik tecrübeli kadrosuyla hizmet alanını büyütüyor. Şirket Hissedarı Yusuf Bulut Öztürk yönetiminde çalışmalarını yürüten Ünsped A.Ş., geldiği noktada Türkiye’nin toplam dış ticaret hacminde gümrük müşavirliği konusunda önemli bir yüzdeye sahip olmayı başarıyor.

TİCARETİN YOĞUN OLDUĞU HER YERDE

Logo_main

Büyük sanayi kuruluşları başta olmak üzere, dış ticaret faaliyetleri yürüten pek çok yerli ve yabancı dev şirketlere hizmet verdiklerini ifade eden Ünsped Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetleri A.Ş. Hissedarı Yusuf Bulut Öztürk, KOBİGÜNDEM Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Hizmet verdikleri müşteri grubu içerisinde pek çok yerli ve yabancı dev işletmelerin bulunduğunu belirten Öztürk, “Şirketimiz hizmet sektöründe yer almakta olup ‘Gümrük Müşavirliği ve Dış Ticaret Danışmanlığı’ hizmetleri sunmaktadır. Hizmet alanında faaliyet göstermemize rağmen, Türkiye’nin pek çok yerinde faaliyet göstermekteyiz. Genel merkezimiz İstanbul’da olmakla beraber, Türkiye’de ticaretin yoğun olduğu her yerde varız” dedi.

BİN 300 KİŞİLİK KADROYLA HİZMET VERİYOR

Türkiye’nin 45 ayrı lokasyonunda ve bin 300 çalışan kadrosuyla hizmet verdiklerini söyleyen Yusuf Bulut Öztürk, “Türkiye geneli ticaretin yoğun olduğu bölgelerde bünyemizde oluşturduğumuz 45 şubemiz ve bin 300 çalışanımızla birlikte en kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi. Öztürk, “Sürdürülebilirlik, ölçümlenebilirlik ve ana mottolarımızı oluşturmakta olan profesyonel bir kadroya sahip bulunmaktayız. Bizim en önemli yatırımımız, insan ve insanlarımıza sürekli olarak verdiğimiz hizmetlerdir. Bu sebeple, üniversiteler ile marka, ders iş birlikleri gibi pek çok iş birliği projelerini yine bünyemizde yürütmekteyiz. Bu ilkeler çerçevesinde yürüttüğümüz faaliyetlerle, insan odaklı çalışanlarımızla birlikte, tüm teknik donanımlara sahip bin 300 kişilik kadroyla hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

AR-GE YATIRIMLARI ÖN PLANDA

IMG_4633

AR-GE’ye öncelik verdiklerini özellikle belirten Yusuf Bulut Öztürk, açıklamalarına devamla, “Biz hizmet üreten bir firma olmamıza rağmen, en önemli giderlerimiz arasında Ar-Ge faaliyetleri yer almaktadır. Sürekli yazılım geliştiren ve özellikle tailor-made, yani terzi usulü hizmetler gerçekleştiren bir firma olmamız nedeniyle, teknoloji ve yazılımı maksimum düzeyde ve verimlilikte kullanmaktayız. Artık devir büyük olmayı değil, hızlı olmayı ve yaptığınız işi ölçmeyi ve raporlamayı gerektirmektedir. Biz de bunu fazlası ile sağlayabilmek için, sürdürülebilir Ar-Ge çalışmalarımızı kesintisiz olarak devam ettirmekteyiz” dedi.

SEKTÖRDE 37 YILLIK DENEYİM

ugm-bina2

Kısaca özgeçmişiyle ilgili de birtakım bilgiler veren Yusuf Bulut Öztürk, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Benim sektördeki geçmişim de firmamızın faaliyet süresi ile hemen hemen aynıdır. Bugünkü adı Gazi Üniversitesi olan Ticari İlimler Akademisi Gümrük Bölümü mezunuyum ve gümrük müşaviriyim. Yani mektepli gümrük müşaviriyim. Firmamızın da geçmişi yine 37 yıla dayanıyor. Ben firmaya çalışan olarak başladım, ancak bir süre sonra hissedarı olarak yer aldım. Firmamız bugün Türkiye’nin 45 ayrı lokasyonunda ve yaklaşık bin 300 kişiye istihdam sağlayan kurumsal bir yapıya dönüşmüştür.”